Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?17 juli 2014

En början-688

"Det här liknar en förbannad Askungesaga", fräste Nicky och klev i stövlarna. "Jag hade henne så här nära, och sedan ..." Han knäppte med fingrarna. "Puts väck."
Petter skrattade och öppnade en till öl som han hällde i sig. "Du är knäpp. och full som ett svin", tillade han. "Jag tror minsann att du slocknade ett tag", fortsatte han och sträckte en ölburk till Nicky. "Menar du bruden som stod med dig i baren så vet jag var hon bor."
"Ja, just hon", sa Nicky och satte sig ned. "Ta mig dit och jag gifter mig med henne. En sådan kvinna träffar jag inte hemma. Undrar varför alla Stockholmsbrudar är så ego?"
"Jag såg när ni dansade. Var har du lärt dig de där stegen? Värsta dirty dancingen ju."
Nicky öppnade ytterdörren och vände sig mot Petter: "Jo du, jag kan både det ena och det andra. Det gäller att vara förberedd. Jag har till och med kikat i några horoskopböcker och lärt mig vad som kännetecknar de olika tecknen. Du anar inte hur mycket skoj jag haft med brudarna. De dumma djävlarna fattar inte att jag bara bluffar."
"Oh la, la. Inte anade jag att du var så förslagen. Du har många hemliga sidor. Nåja, sådant gillar kvinnor. Men, du måste nyktra till innan vi åker till Ylva.
"Ylva? Just ja, så var det hon hette."
Petter skrattade igen. "Minns du inte ens vad hon hette? Hur full var du? Egentligen?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar