Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 juli 2014

En början-696

På huvudet bar han en papperskasse med ett egenhändigt ritat ansikte. Han hade gjort hål för ögonen och där munnen satt såg jag att papperet blivit vått av andedräkten.
Jag väntade in honom och höll mig för skratt. Min bror underhöll alltid andra, delade frikostigt med sig av sig själv och hade inga hämningar. En clown.
Jag gick baklänges med små steg och fnittrade när han lyfte på kassen och visade sitt målade ansikte för en tant vi passerade. Skrattande höll jag för munnen när han bugade djupt och satte på sig påsen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar