Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 juli 2014

En början-695

Jag var stjärna. Applåderna slog mot mig, lyfte mig och satte full speed på hjärtat. Att stå på scenen gjorde mig lycklig, nästan hög. Mina stämband höll för en gång skull hela konserten ut, och som belöning fick jag ett stort glas rom och cola av mig själv.
"Briljant!" skrek min manager när han öppnade dörren utan att knacka. Jag vet att han gör så för att få en glimt av min kropp, men hittills har jag hunnit byta om. "Du är en fucking star, baby."
Han tryckte mig tätt mot sin nikotinstinkande kropp. "En fucking, jävla star. De älskade dig."
Min andning kom sakta tillbaka och anspänningen lade sig. En blick i spegeln sa mig att jag var vacker som en dag och att sprayen Wille haft i mitt hår höll vad den lovat.
"Du borde inte dricka, men idag får du min tillåtelse", fortsatte min manager. Namnet hade jag glömt och brydde mig inte heller om att fråga efter. Han var bara Managern för mig. En man som gjorde det möjligt för mig att leva på min röst, göra det jag älskade mest av allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar