Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 augusti 2014

En början-703

Tjingeling
Idag ska du få en uppgift igen.
Tre korta sekvenser ska bindas ihop till en enda lång text.
1. Nadja balanserar på kanten av den gråsvarta muren. Långt därnere ser hon bilar som kör alldeles för fort och vinglar till när en vindpust tar tag i hennes vida klänning. 
2. Bror kör förbi en bil som vinglar fram och tillbaka på vägen. Han tar upp mobilen och slår 112, men trycker på avstängningsknappen när han får svar. "Det är inte min sak att leka polis", säger han högt, och bromsar in.
3.Ilja suckar när ingen svarar i andra änden. Att jobba på sambandscentralen var inte längre lika kul. Hennes vardag bestod av att skicka poliser och ambulanser till olika platser, då och då en brandbil. I hennes fantasivärld fanns inte de långa pauserna mellan samtalen, och framförallt inte alla tjuvringningar. Hade inte ungarna något bättre för sig? tänkte hon och suckade när ringde i hennes telefon.

Good luck, my friend.
Länka gärna till din berättelse i kommentaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar