Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?



28 augusti 2014

En början-716

Jag hörde ugglan hoa långt ute på heden. En tjock vit dimma hade lagt sig över gräset och emellanåt svingade sig svarta fladdermöss över mitt huvud. Det här är helt befängt, tänkte jag och slog på ficklampan som mer eller mindre dött. Ett möte ute i natten skulle vara romantiskt, inte innehålla rädsla och osäkerhet.
"Malte, är du där?" viskade jag ut i mörkret. "Hallå?"
Det var bara tystnaden som mötte mig. På himlen såg jag massor av klart skinande stjärnor och det enda avbrottet i tystnaden kom från planen som passerade högt över mitt huvud. Gröna och röda lampor dinglade på långa osynliga trådar någon satt upp mellan palmerna. Undrar om det finns orm här ute? tänkte jag för mig själv och hoppade till när ett väsande ljud hördes vid min högra fot.
Jag tittade på närmaste palm och funderade starkt på att försöka hasa mig uppför den kala stammen.
"Pst. det är bara jag", väste en röst jag kände igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar