Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?5 oktober 2014

En början-737

De tryckte mitt ansikte mot gräset. Orden haglade över mig. Elaka. Alltid väl valda. Det stack i händerna av den obekväma ställningen och jag blev blöt överallt. Mamma skulle bli galen. Gräsfläckar på knäna igen. Mössan trasig. Jackan likaså.
Jakob och jag hade burit äpplen i våra jackor och samlat på oss ganska mycket när gänget dök upp. Nu låg han stilla och ögonen var slutna. Doften av gamla löv sköt in i näsan och blandades med lukten av gräs och avklippta äppelkvistar. En rostig sekatör låg vid foten på trädet och jag förstod av de svartklädda killarnas beteende att de inte sett den. Ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar