Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 oktober 2014

En början-740

Kylan bet i kinderna. Färgade mina fingertoppar vita. Kängorna var för länge sedan utnötta och filten över mina axlar var full av hål. I min stora, svarta väska låg allt jag ägde. En ficklampa, några trosor, en tändare, och flera förpackningar med torrmat som jag fått av en förbipasserande, vänlig man.
Frigoliten knarrade när jag ändrade sittställning. I min kopp låg några tior, en hundralapp och flera enkronor. Hundralappen var falsk och ditlagd av mig. För att locka folk. I krig och kärlek är allt tillåtet, sägs det, och det måste även gälla svält.
En gång hörde jag till en familj. Vi var tre barn, en mamma och en pappa. Landet vi bodde i låg i krig med ett annat, mycket starkare. Pappa brukade berätta om ett land långt bort där allt skulle bli bra och vi rika. När han dog övertog min bror rollen som berättare, och nu var vi här. Fattigare än någonsin. Mamma städade åt folk. Min bror stal bilar och sålde dem vidare till ett annat land. Min syster Sescha låg hemma, sjuk igen och höll elden brinnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar