Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 november 2014

En början-763

Asfalten knakade till och sprack upp tvärs över motorvägen. En avgrund öppnade sig. En snigel som låg nära vägrenen drog sig in i sitt skal och stannade där. Några björkar som fortfarande hade några få löv kvar vajade sakta i vinden. I vägrenen syntes det spår av tassar och en människofot och mängder av godispapper blåste runt. Det luktade ruttet och gamla löv.
Långt borta syntes en röd prick som närmade sig snabbt. Motorljudet vittnade om att det var en dieseldriven bil. Det karakteristiska knackande och dova ljudet kom allt närmare. 
Matthew drog ner solskyddet under tiden som han sjöng med i låten på radion. Solen stod högt på himlen och bländade honom. Han älskade sin nya bil. Det hade varit tufft att få ihop pengarna, men nu var den hans. Matthew smekte över skinnsätet med ena handen. Han drog in doften och log. Farsan hade tjafsat med honom som vanligt och kallat bilen kukförlängare, men det handlade inte alls om det. Med hjälp av den här skönheten skulle jobbet som snickare bli lättare. Det var ett helvete att vara beroende av andras välvilja, och chefen tog mycket betalt för att han skulle få använda firmans bilar.
Plötsligt såg han ett rådjur komma galopperande över vägen och tvärbromsade. Bilen snuddade vid bakdelen på djuret, men det skuttade iväg och verkade oskadat. 
Irriterat tryckte Matthew gasen i botten och både kände och hörde suget i motorn. Varför har jag inte haft automatlåda förut, tänkte han och drog upp solskyddet när solen gick i moln.
Med blicken på vägen startade han radion och blundade en sekund, kände om igen dragkraften i motorn. Håret ställde sig rätt upp på hans armar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar