8 november 2014

En början-763

Asfalten knakade till och sprack upp tvärs över motorvägen. En avgrund öppnade sig. En snigel som låg nära vägrenen drog sig in i sitt skal och stannade där. Några björkar som fortfarande hade några få löv kvar vajade sakta i vinden. I vägrenen syntes det spår av tassar och en människofot och mängder av godispapper blåste runt. Det luktade ruttet och gamla löv.
Långt borta syntes en röd prick som närmade sig snabbt. Motorljudet vittnade om att det var en dieseldriven bil. Det karakteristiska knackande och dova ljudet kom allt närmare. 
Matthew drog ner solskyddet under tiden som han sjöng med i låten på radion. Solen stod högt på himlen och bländade honom. Han älskade sin nya bil. Det hade varit tufft att få ihop pengarna, men nu var den hans. Matthew smekte över skinnsätet med ena handen. Han drog in doften och log. Farsan hade tjafsat med honom som vanligt och kallat bilen kukförlängare, men det handlade inte alls om det. Med hjälp av den här skönheten skulle jobbet som snickare bli lättare. Det var ett helvete att vara beroende av andras välvilja, och chefen tog mycket betalt för att han skulle få använda firmans bilar.
Plötsligt såg han ett rådjur komma galopperande över vägen och tvärbromsade. Bilen snuddade vid bakdelen på djuret, men det skuttade iväg och verkade oskadat. 
Irriterat tryckte Matthew gasen i botten och både kände och hörde suget i motorn. Varför har jag inte haft automatlåda förut, tänkte han och drog upp solskyddet när solen gick i moln.
Med blicken på vägen startade han radion och blundade en sekund, kände om igen dragkraften i motorn. Håret ställde sig rätt upp på hans armar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Hjärntrött

Nä, det är inte mig rubriken syftar på. Det är min älskade unge, vår dotter som nått upp till femton vårar och borde vara ute och drälla nät...