Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 januari 2015

En början-805

"Jag hittar ingen balja", sa Karl och tuggade på naglarna. "Jag vet att jag köpte en, men den är puts väck. Hur ska vi nu kunna tvätta Maja?" Han tittade på dottern som låg på golvet invirad i en filt. "Har du någonsin sett något så vackert", sa han och satte sig ner vid henne. Ett slörpande ljud hördes från filten.
"Nu måste vi bada henne", sa Beatrice och virade upp filten. "Ta något annat vet ja. Något som är lagom stort att stoppa ner henne i.
Det slörpade till igen och en illaluktande doft spred sig i rummet.
"Det verkar vara bråttom", fortsatte Beatrice och lyfte upp Maja. "Hämta papper till att börja med. Massor med papper."
Karl gjorde som hon sa och gick ut i köket medan han mumlade: "Lagom stort, hm ..." Han tog ut ett av litermåtten. "Den här kanske ..." Skrattande ställde han in den igen och plockade ut allt i skåpet. Längst in stod en stor rund bakbunke.
Maja skrek när han kom in till Beatrice. 
"Den här då?"
Beatrice viftade bort bunken med irriterad min. "Skynda dig. Du kan väl se själv att hon är för stor. Hitta något bara. Leta i källaren."
Karl ställde in bunken och öppnade dörren till källaren. Han tryckte på strömbrytaren som klickade men inte tändes. "Vet du var ficklampan finns?"
"För i helvete Karl, jag har inte en aning. Sätt fart bara. Använd en av lyktorna. Tändstickor finns i kökslådan."
Han gjorde som hon sade och gick ner i källaren med lyktan i handen. Det stod saker staplade överallt. Vid foten av trappan stod en stor kastrull som de brukade koka äppelmos i. Karl måttade med händerna, jo, den skulle bli perfekt. Dammet yrde och han nös. Med kastrullen i händerna gick han upp och sköljde ur den.
"Men, vad tänker du med egentligen", fräste Beatrice och satte ner Maja i kastrullen. Hon slutade gråta och log, slog med händerna mot vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar