Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?12 mars 2015

En början-843

Köksbordet hade blivit samlingsplatsen. De hjälptes alltid åt med både dukning och att ta bort efteråt. Ingen mindes nog vem som startat mötena och det kändes så gott i själen efteråt att det faktiskt inte spelade någon roll. Det viktigaste av allt var starttiden - som alla oavsett livet i övrigt noggrant höll. Inte ens sjukdomar kunde stoppa deltagarna. En gång hade Lisa varit så sjuk att hennes ansikte blossat av feber. Då satte de andra på sig munskydd och satte sig en bit från henne, men ingen klagade. Offren sågs ut genom att bläddra i dagstidningar. Helst skulle det vara män, men några kvinnor hade det också blivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar