Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 mars 2015

En början-852

En vintrig dag i december sitter Gerald hemma hos sin bästa vän Jill och spelar poker. Det ligger ganska mycket pengar i potten och Jill är mycket nära att ta hem segern. Hon vet att det ligger två ess på bordet och att de andra borde komma när som helst. 
Gerald å sin sida har svårt att sitta stilla. Spelet som började så bra vägde snabbt över till Jills fördel. Båda är tysta.
Utanför fönstret leker två barn med en fotboll. Regnet öser ner men de struntar i det och blir allt lerigare. En kvinna kommer gående på andra sidan häcken med ett rosa paraply. Hon går med snabba steg.
"Vill du inte fortsätta", säger Jill och lägger ner korten med framsidan ner mot bordet. "Vi kan göra något annat om du vill."
Gerald tittar på högen av pengar och rycker på axlarna. Han skulle behöva minst det dubbla för att kunna bo kvar i lägenheten. Hyra hade gått upp mycket mer än han räknat med, och igår damp räkningen ner som vände en bra månad till urusel.
Jill tvinnar en länk av det svarta håret runt pekfingret. Hon ser att kvinnan snart kommer att få barnens leriga fotboll i huvudet och fnittrar när det händer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar