En början-852

En vintrig dag i december sitter Gerald hemma hos sin bästa vän Jill och spelar poker. Det ligger ganska mycket pengar i potten och Jill är mycket nära att ta hem segern. Hon vet att det ligger två ess på bordet och att de andra borde komma när som helst. 
Gerald å sin sida har svårt att sitta stilla. Spelet som började så bra vägde snabbt över till Jills fördel. Båda är tysta.
Utanför fönstret leker två barn med en fotboll. Regnet öser ner men de struntar i det och blir allt lerigare. En kvinna kommer gående på andra sidan häcken med ett rosa paraply. Hon går med snabba steg.
"Vill du inte fortsätta", säger Jill och lägger ner korten med framsidan ner mot bordet. "Vi kan göra något annat om du vill."
Gerald tittar på högen av pengar och rycker på axlarna. Han skulle behöva minst det dubbla för att kunna bo kvar i lägenheten. Hyra hade gått upp mycket mer än han räknat med, och igår damp räkningen ner som vände en bra månad till urusel.
Jill tvinnar en länk av det svarta håret runt pekfingret. Hon ser att kvinnan snart kommer att få barnens leriga fotboll i huvudet och fnittrar när det händer.


Kommentarer

Populära inlägg