Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 april 2015

En början-858

I ljuset från månskenet såg jag två koppar stå på köksbordet och en stor vas med påskris. Bredvid låg en kamera med teleobjektiv och en tummad bibel anno nittonhundra. Jag visste att mannen som bodde här jobbade som fotograf och att han ofta jobbade natt.
Hans bil stod borta vid stranden och jag hoppades att han inte skulle komma tillbaka på länge än, men man kunde inte vara säker. Det var något jag lärt mig under min tid som reporter.
Jag drog på mig handskarna och öppnade sekretären. Massor med papper ramlade ut - ner på golvet.
I ficklampans sken gick jag igenom dem ett efter ett, men hittade inte det jag letade efter. Jag ställde mig på knä och tog upp papperen ett efter ett - lade dem i högar och samlade på mig det som var intressant. Många av dem handlade om fallet, men de flesta var kontaktkartor fyllda med fotografier på unga flickor som poserade i olika ställningar. 
"Hittar du det du söker?"
Jag släckte lampan och vände mig mot rösten. Kvinnan var cirka hundrasextio, onaturligt stor byst och långt, lockigt hår. Hon höll en pistol i handen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar