Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?5 maj 2015

En början-882

Tomas lade sig bredvid Lisa och drog täcket över sig. Han såg att hon svettades och rörde sig oroligt, då och då hördes det ett utdraget läte som av ett skadat djur. Hon slog med händerna i luften och tryckte honom från sig när han försökte lägga armarna runt henne. 
Han reste sig upp. Det gick inte att sova.
Med bestämda steg gick han ut i köket och öppnade kylskåpet, skar av en skiva skinka och tittade på jultomtarna Lisa och barnen tillverkat tidigare på kvällen. Undra vad det blir för jul i år, tänkte han och skar av ytterligare en skiva som han bredde senap på.
Tassandet av små fötter hördes och Rudy uppenbarade sig i dörröppningen. "Jag kan inte sova", sa hon och tryckte en rosa nalle tätt intill sitt ansikte. "Jag är inte trött", fortsatte hon och gäspade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar