Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 maj 2015

En början-883

"Här hänger det, Gud hjälpe mig, en fågel. Det är en skrattmås, eller" sa Linda och vände sig mot mig. "Pappa, hjälp mig. Visst är det en skrattmås, eller är det en fiskmås?"
"Mås som Mås", sa jag och försökte hålla i vindsluckan för att den inte skulle sticka iväg åt helt fel håll. "Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, min tös. på biologilektionerna skolkade jag för att vår tråkiga lärare gjorde lektionerna ännu tråkigare."
"Men, pappa", sa Linda och lade sin hand över min. "Jag som trodde att du hade höga betyg i skolan. Det har du alltid sagt."
"Det är mycket du inte vet om mig, älskling. Jag var inte bäst i allt, men nästan."
"Vem har hängt den där? Farfar?"
Under måsen stod kistan jag hade i åtanke att hämta.
"Farfar eller någon annan. Strunt samma. Ser du kistan? Den där hade din farfar alla sina tillhörigheter i när han reste till Amerika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar