Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?20 maj 2015

En början-892

Bruce hade alltid haft en dröm om att bli polis, och nu stod han här, med kollegorna och väntade. Bilen var parkerad inne i skogen och de såg någon röra sig i huset. Kylan hotade att avslöja dem när deras andedräkt förvandlades till tunna moln och de frös om fötterna.
En dörr öppnades med ett lågt knarrande, och steg hördes mot träet på verandan. Någon var alltså på väg ut via balkongdörren. Bruce växlade en blick med Amanda som stod bredvid och hon skakade på huvudet. "Stanna här", väste hon och lade en hand på hans arm. "De andra fixar det här. Vi skulle vänta här."
Bruce hörde när kollegorna fångade in mannen i huset och suckade. Han ville också vara med. Polisskolan hade varit lång om än roligt, men det var ju nu han skulle få visa vad han lärt sig. Alla grepp de övat på om och om igen.
"Kom nu", sa Amanda och borstade bort ett lönnlöv från hans axel. "Det kommer fler tillfällen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar