Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 juni 2015

En början-904

Martin och Linda var ett säreget par. På alla fotografier av dem står Martin närmast kameran och Linda så långt bak att hon blir suddig för betraktaren. Vi hittade dem av en händelse när jag och farmor var uppe på deras vind och letade hennes frimärkssamling. Helt plötsligt tystnade farmor och jag hittade henne med ett fotografi i handen. Det jag nyss berättat om.
"Vem är det", frågade jag.
"Mina föräldrar. Mina riktiga föräldrar", sa hon med sorg i rösten. "De dog när jag var mycket ung."
Jag kramade hennes hand och huvudet blev fullt med tankar. Om det där var hennes föräldrar vem var då de på väggen ovanför farmor och farfars fina soffa?

Jag bestämde mig för att luska ut historien om paret på fotografiet och pumpade farmor på mer information. 
Hon berättade motvilligt att de hade åkt iväg till Alaska för att gräva efter guld, och funnit en så kallad guldåder. En dag kom ett telegram till hembygden där det stod att de dött i en olycka - en vinsch som gått av. Farmor som bott hos sin kusin stannade kvar där tills det var dags för giftermål, och kallade dem mamma och pappa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar