Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?20 juni 2015

En början-912

Bygden hade stillnat efter nattens midsommarfester och Olga på berget smög ner för att leta efter rester. Kläderna hängde i tunga sjok runt kroppen och naglarna var spruckna och långa. Över kinderna gick stråk av veck och vikar. Håret som en gång gnistrat av rött och legat som en mantel över ryggen var nu silvergrått och noggrant hoprullat till en stram knut på huvudet.
En ensam hund smet över stigen och backade när den såg henne, lade öronen tätt bakåt och morrade.
Soptunnorna hade redan länsats av björnarna och locken låg på marken. Här och där lyste det i husen. Midsommarstången var fylld av blåklockor, prästkragar, midsommarblomster och här och där syntes en vissnad lupin.
Det låg en tung doft av syren och kaprifol i luften och hon såg att rosorna inne på Haga nog skulle slå ut vilken dag som helst.
En ask med glömda jordgubbar stod inklämda mellan två tomma papplådor, och en plaska Skåne låg slängd i ett buskage. Det är väl inte den ultimata middagen eller ens frukosten, men det får duga, tänkte Olga och gick vidare, längre och längre in i byn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar