Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 augusti 2015

En början-933

Barnen dansade omkring i strålarna från vattenspridaren. Maja som var äldst hade fortfarande bikinin på, men de andra sprang omkring nakna. 
Helge som bodde granne med dem hukade innanför häcken och tittade på barnen genom hålet han klippt ut. Efter att Helge konstaterat att häcken klipptes var tredje månad av Mats eller Sibylla låtsades han pyssla med sin sida av häcken, och klippte ut en tunnel i den till andra sidan. En natt tog han bort det sista och täckte hålet med en tunn gren på barnens sida. Naturligtvis blev det en regnig sommar och barnen tog knappt av sig skor. Muttrande tittade Helge ut genom fönstret varje morgon och surade.
"Ta mig", skrek Maja, och stannade när hon hörde att det prasslade på andra sidan häcken. Grannen blev tydligen aldrig klar med klippandet. Han hade hållt på hela morgonen nu.
Sibylla kom springande. Den ljusa huden glittrade av vattendroppar och håret låg tätt mot huvudet. Ögonen glittrade och hon stod på ömsom ena, ömsom andra foten, hoppade på stället. Hennes händer vevade och vid ena örat satt en blåklocka fäst med en hårnål.
"Vad gör du?"
Maja ryckte på axlarna och tog systerns hand. "Inget. Kom så går vi in och tar oss något att äta. Mamma och pappa har säkert vaknat av era vrål."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar