Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 augusti 2015

En början-932

"Du ringde aldrig", sa Simon och drog med handen över sitt kala huvud.
"Och", sa Lotta utmanande. "Jag lovade inget, bara att jag kanske skulle höra av mig. Förresten hade jag ingen lust. Det gick en bra film på teven som morsan tittade på."
"Det fattar du väl att jag vill att du ringer. Vi har fan inte setts på tre veckor."
Lotta hoppade upp på den blåa sandlådan och lade benen i kors. "Det går trehundrasextiofem på ett år. Då är väl tjugoen dagar inget."
Simon gapade av förvåning. Vad i helvete var det med henne. Han hade aldrig sett henne så avog.
"Jag pratade med David igår. Han berättade att du var hos Mia på fest i lördags. Samma dag du åkte till din syster i Luleå. ja, i det var i alla fall det du sa."
Han slog sig på pannan med handen. Aha, det var därför hon betedde sig underligt. Simon kliade sig på nästippen och kisade mot henne. "Syrran ringde på morgonen och sa att hon fått magsjuka och då blev vi hemma. Farsan surade hela dagen, och min telefon keffade ur. Den strular ibland."

1 kommentar: