Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 december 2015

En början-972

Dörren exploderade inåt, och bitar av ruttet trä fyllde vår säng. De tre männen riktade pistolerna mot oss och hade dragit en svart strumpbyxa över ansiktet. Ledaren pekade på mig med vapnet och beordrade mig att klä av mig. Han viftade med pistolen och snurrade den i luften för att illustrera att jag skulle göra likadant. Den kalla luften svepte mot mig och jag såg att håret på mina armar stod rätt ut. Min man protesterade men jag nickade mot honom och varnade honom med hjälp av ögonen. Det var inte riktigt rätt tillfälle att spela Allan Ballan nu. Jag ville se mina vänner igen och såg framför mig hur jag satt på fiket som låg nedanför vår lägenhet. Tänk positiva tankar, tänkte jag och kände doften av nikotin när den ena av männen, en kort kille, med tjock mage, lutade sig mot mig.
Adrenalinet forsade ut i kroppen och jag skakade av rädsla, men bet mig i läppen för att få hjärnan att koncentrera sig. Fokus, tänkte jag och mer anade än såg att den yngsta mannen hade en pistol instoppad i byxornas linning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar