Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 januari 2016

En början-993

"Levy har fått livstid", skrek jag och ramlade ihop vid min fars fötter. "Livstid."
"Lugn, bara lugn. han kan fortfarande överklaga och vinna", sa min far och lade sina händer på mina axlar. "Res dig upp min kära, misströsta inte. Lagen vinner alltid. Sanningen."
Mina kläder frasade när jag gick upp för trappan till vår loge. Rättegången hade varit en fars hittills och de som vittnat verkade fulla, eller...var de rädda? För vem i sådana fall?
"Sitt nu ner", viskade min mor och lade sin hand över min. Far har rätt, om Levy är oskyldig får han gå."
Galgen stod bakom scenen. Stora tjocka timmerstockar, med ett långt gulbrunt rep som hängde ner i samma nivå som brädorna som var avsedda att stå på. Luckan stod vidöppen.

Jag kände knappt igen mannen som kom ut. Tunna skäggstrån växte runt hakan och de vackra byxorna var solkiga och verkade för stora. Min älskade, tänkte jag och tänkte stiga upp, men stoppades av en tryckning på min hand av mor.
"Sitt!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar