Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?20 januari 2016

En början-992

Jag trängde mig fram genom folkmängden och såg henne sitta i vagnen. Dottern satt bredvid och vinkade med korta rörelser, perfekt synkade med drottningens. Så vackra, tänkte jag och tryckte mig mellan två bögar som stod och fotograferade ekipaget. Kungen stod mellan dem med handen nära pannan till hälsning. Även han såg bra ut, men det var inte han som intresserade mig.
Jag kunde känna doften från dem. Det blåa blodet pulserade i deras ådror, lockade mig att göra det jag måste. Nu gällde det bara att inte dra till sig uppmärksamhet. Vakterna som stod på var sida om vagnen sysselsattes av människor som sträckte sina händer mot den lilla prinsessans näpna hand. Vit. Aldrig använd. Handskklädd för ögonblicket.
Hoppet upp i vagnen gick utan större besvär. Nu gällde det att snabbt bita henne i nacken och stjäla det heliga, sedan försvinna innan någon förstod vad som pågick.
Kniven hängde nära mitt lår om något oförutsett skulle hända, och jag visste hur den skulle riktas för att vara dödande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar