Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 januari 2016

Redigering av filmmanus+livsviktig motion+adhd+icebug

Filmmanuset är ivägskickat till regissören och producenten och jag ska försöka tota ihop ett CV. Det är inte det lättaste eftersom jag inte skrivit upp alla kurser jag gått, och nu måste försöka samla ihop dem på ett papper. Hädanefter ska jag bli duktigare.
Igår snickrade vi på övervåningen och nu kan man se att det faktiskt ska bli rum däruppe. Stora, fina rum. Det är mycket jobb kvar och snickaren kommer hit idag eller i övermorgon. Det har inte varit lätt att hitta någon som kan, men nu verkar det vända.
Jag har varit ledig från mitt vanliga jobb och skrivit på manus och redigerat manus. Nu är det dags att gå på mitt huvudsakliga manus HAT och en gnutta kärlek.
Morgonen börjar med att datorn krånglar. Textstorleken har ändrats och det tar ett tag att klura ut hur man åtgärdar saken.
När det är gjort skriver jag dagens början.
Därefter skjutsar jag ugnarna till skolan. Det är is på vägen och halt så in i bängen.
Men, jag tar mig både dit och hem.
Som du nog vet har jag lågt blodtryck, väldigt lågt sådant och för att självmedicinera mig springer jag så gott som varje dag, eller tar i varje fall en promenad. Min ADHD spelar säkert en roll i det hela -  min kropp kräver att röra på sig, ju mer desto bättre. Idag är det blött ute, och halt som sagt. Det finns bara en sak att göra - springa försiktigare än vanligt och ta på mig mina icebug som har broddar. Om du inte har sådana, köp det. Du ångrar dig aldrig. De är en billig livförsäkring och tar bort alla tvivel om att springa vintertid pga faran att halka.

Ha en bra dagInga kommentarer:

Skicka en kommentar