11 juni 2009

Lyx i Sverige för mammor

Min lilla 6-åring skall till hösten börja på 6-årsverksamheten och skall gå i skolan från klockan åtta till tolv.
En helt ny erfarenhet för den lille eftersom jag varit hemma med minstingen och bara haft de andra på dagis 2 dagar i veckan. När vi är där och träffas för att få se var de skall hålla hus och vilka tider som gäller får man skriva i ett papper med hur mycket tid man skall lämna dem på fritidshemmet som ligger bredvid. Jag blir helt ställd! Eftersom jag fortfarande är hemma med barn har jag rätt till 15 timmar i veckan på fritis. Fattar ni vilken lyx! Trots att jag är hemma, och har all tid i världen att hämta hem honom klockan 12, så får han stanna tills tre.
Vilken lyx vi har i Sverige som har det här systemet. Inte nog med att man får dagis till de större barnen TROTS att man är hemma med den nyfödda, dessutom får man fritis till de större.
Skolan han skall gå i är liten och urgammal, men sååå charmig. Den ligger i Olberga utanför Tumba och tillhör en av de skolor kommunen vill ha bort. Över min döda kropp! En liten skola med superfin sammanhållning är den bästa början barnen kan få i livet. Min son kommer att gå där från ettan till trean, sedan blir det dags att börja i större skolor.
I den här klassen blir de sex killar. Förstår ni vad mycket bus och skoj de skall ha?

2 kommentarer:

  1. Greetings! I've been reading your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

    Have a look at my site How To Buy A Used Car With Bad Credit

    SvaraRadera
  2. It's appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I've read this pοst and if I сoulԁ I wish
    to suggest you sοme interesting things or tips.
    Perhapѕ you cοulԁ wrіte next articlеs referring
    to this article. Ι wish to read even more thіngs about it!


    Feel free to visit my hоmepage :: places that buy cars for cash

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...