25 juni 2009

TEMA Dålig ovana

När jag kom hem efter shoppingen slog jag på tv:n där Dr Phil pratade om kleptomani. Han pratade med två kvinnor i 30-årsåldern som tydligen var kleptomaner. Det roliga i det hela (eller roliga förresten är väl att ta i) var att jag just varit ute på stan och shoppat, men…nja, handlat var väl att ta i egentligen. Pengar har jag inga, arbetslös som jag är och sakerna jag "köpte" är nog ganska värdelösa för lilla mig.
Jag vände upp och ner på min blåa väska och kollade vad som blivit dagens skörd.
"Ett par barnsolglasögon (trots att jag inga barn har), en röd scarf, en bläckpenna som man kunde ändra färg på, ett par röda helläckra trosor (som dessvärre var i stl large ALLDELES för stort för mig), en tub med ansiktskräm, och ett litet silversmycke med en svala på.
Egentligen är det inte sakerna i sig som jag är ute efter, det är faran av att bli upptäckt jag vill åt.
Det är fruktansvärt upphetsande när jag glider omkring bland butikens överdåd av saker och vet att jag när som helst kan bli upptäckt i min gärning. Mannen som är vakt där anar nog vad jag gör, men kan inget göra eftersom han aldrig sett mig sno någonting.
När jag gått igenom min väska fortsätter jag med fickorna på min specialsydda jacka och fickorna på mina jeans. Det är sådana där så kallade baggyjeans som är ypperliga att gömma saker i.
På tv:n pratar Dr Phil med de två kvinnorna och säger till dem att de är simpla tjuvar, inga kleptomaner. De stjäl för vinnings skull, inget annat. Båda nekar och säger att de har ett inre tvång att stjäla.
Själv kallar jag det för en dålig vana det jag gör. Enormt spännande och emellanåt gör jag riktiga fynd.
Egentligen borde jag väl sluta med det eftersom jag faktiskt fyller 20 till hösten, och nog borde ha växt ifrån sådant här. Men, jag går hela dagen i ett lyckorus då jag ännu en gång lurat den dumma vakten, och kan inte sluta…inte än, inte riktigt, riktigt än.

5 kommentarer:

  1. för vissa är det ett tvång men då är det just det som du beskriver de meningslösa tagandet som man inte har npgon använing för. Det andra tjuveriet är just det tjuveri. då stjäl man saker som är av värde. och är inte beroende av känslan och eurofin av att kunna göra det

    SvaraRadera
  2. Du fångade mig direkt, mycket bra skrivet, fast en jobbig vana....

    Cattis

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet. Något man kommer ihåg sedan barndomen. Jag tror att alla killar i min närhet snattade vid några tillfällen. Undrar om någon av dem har utvecklat det beteende du beskriver.

    SvaraRadera
  4. Bra text, sparsmakad och konkret!

    SvaraRadera
  5. Du fångar verkligen drivkraften bakom denna dåliga vana! Skickligt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...