26 juni 2009

TEMA sitta fast

Han skrev några rader på ett litet block som låg på byrån i hallen sedan låste han upp dörren, tittade en snabb blick tillbaka, och gick ut. Noggrant såg han till att larmet sattes på.
Inatt hade han tagit beslutet…idag var sista dagen för livet.
Aldrig mer…

Tanken kanske också slagit dig någon gång.
Vad skulle hända om du försvann?? Vem skulle bry sig?? Kan man bara "försvinna"?

Pelle Aronsson är en kille snart 30 fyllda, ser bra ut, hyfsad ekonomi, och två små barn.
Naturligtvis finns det även en kvinna med i bilden. Hon heter Carolina är också snart 30 ,en riktig krutkvinna som i början av deras förhållande alltid haft väldigt svårt för att ta emot hjälp av honom, eller någon annan heller förresten.
Att leva med henne var inte lätt, det var väldigt mycket "kan själv" och få saker rätt i ansiktet. Hon trodde på att vara rak och ärlig utan krumbukter hit och dit. Ibland kunde det bli lite för mycket.
Men, hon var även en vansinnigt vacker och snäll kvinna. Att vakna vid hennes sida gjorde honom lycklig.

Allt hade börjat med besöket på cirkusen, och spåtanten som de gick in till.
Carolina hade skrattande frågat om de inte kunde testa.
Spåkvinnan hade tagit Pelles hand, tittat i den och följt den så kallade livslinjen med pekfingret, sedan vände hon sig mot Carolina och sade " tyvärr är ni inte menade för varandra ni två. Din man kommer att leva ett annat liv långt bort härifrån"
Pelle och Carolina vände sig mot varandra och log,. Vad var det de sagt innan de gick in?? Mumbojumbo alltihopa. Här fick de beviset.
Efter att damen talat om att de bodde i hus, hade barn och att Carolina jobbade med papper och Pelle med försäljning tog hon emot deras hundralapp och de sade adjö.

Utanför tältet tog han hennes hand, och de gick så till nästa stånd.
Det grämde honom litegrand att de kastat bort pengar på en så onödig sak, men det glömdes snart bort. De roade sig med karuseller och lotteristånd hela natten.
Framåt morgonsidan var det två trötta, men lyckliga människor som med fingrarna flätade i varandra strosade hem genom staden.

Dagen efter var de båda trötta när de vaknade, men var tvungna att kliva upp eftersom det var måndag. "Usch för måndagar, jag skall bli katt i mitt nästa liv" sade han och tittade på deras katt Måns som låg och gonade sig på fällen nedanför sängen. " Det skulle du aldrig klara. Du som älskar när det är full fart, och knappt kan sitta still"
Efter en god frukost var han på väg till sitt jobb nere i city.

När de flyttat till sitt hus hade läget varit en av de främsta anledningarna till köpet.
Att det fanns en stor härlig öppen spis i vardagsrummet gjorde att Carolina blev helt exalterad. Hon tänkte på alla mysiga stunder de kunde ha framför den. Hon hade läst någonstans att sexet togs till en annan dimension. Att sedan spisen läckte lite här och var hade ingen berättat, men det märkte de när den skulle invigas.
Pelle hade lovat att kolla på internet efter någon som kunde hjälpa till med att täta den, men …nja…tiden räckte inte riktigt till. Månad lades på månad och snart hade det gått ett år utan att spisjäkeln kommit till användning.
Gudarna skulle veta att deras sexliv verkligen skulle behöva en rejäl puff. Barnen började bli lite enklare att roa, och emellanåt kunde de få till en snabbis i sovrummet när barnen slumrat in.
Att jobba mycket hade blivit ett sätt att fly alla måsten därhemma för båda två.
Under dagen gnagde spåkvinnans ord i Pelle och Carolina, men hos honom hade ett frö till något nytt såtts.
I fantasin var han singel och på resa till något okänt.

2 kommentarer:

  1. Man undrar onekligen vart han är på väg. Kan säkert bli spännande, lycka till.

    SvaraRadera
  2. Gamla puffare vet att "show, don't tell" är den enda skrivarkursklyscha jag kan. Jag tycker att den går att applicera på presentationen av Pelle och Carolina. Det blir ointressant med dessa staplade fakta - tyvärr, eftersom det tvärtom vore spännande med en scen där du visar Carolinas svårighet att ta emot hjälp, till exempel. Öppningen är dock mycket bra.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...