13 oktober 2009

TEMA slå ifrån sig

”Nej, nej det kommer inte på fråga.” Eva ruskade både på huvudet och slog ifrån sig med händerna när hennes kompis kom med förslaget. Kompisen som hette Laban hade länge hört sin väns sköna stämma som dag ut och dag in förgyllde hans dagar med sånger som aldrig var skrivna.
”Du måste söka, det är ju sådana som dig som de letar. ” Han gick fram till hennes skrivbord och letade fram skivan som gjordes när hon fyllde år. ”Sätt på den här och blunda.” Motvilligt öppnade hon cd.n och satte in den blanka skivan i den, tryckte på play och satte sig ner. När hennes egen stämma strömmade ur spelaren kunde hon inte låta bli att vara stolt över inspelningen.
Hon hade fått tid i en studio i födelsedagspresent, och hade förvaltat den väl. Resultatet var skivan som nu spelades. Det var svängig jazz och den lite hesa rösten som var hennes kännetecken gjorde att man kunde ta henne för negress. Eva tittade på Laban och kände att garden hon hållit uppe hade sjunkit lite. Kunde det vara så att hon hade talang? Hon sjöng med i sången som spelades och fick t.o.m med sin vän i musiken.

När musiken tystnat låg den kvar i luften som en osynlig dimma och hon fortsatte nynna på den.
”Nå!” sade Laban uppfodrande och räckte fram bläckpennan som han hållit i. ”Skriv nu på, och börja öva.”
Med sirliga bokstäver skrev hon under och slickade sedan igen brevet som hade texten MELODIFESTIVALEN 2010 skrivet med stora tjocka bokstäver utanpå.
Nu var det bara att vänta och få domen.

2 kommentarer:

  1. Ibland kan det vara svårt att tro på sig själv. Behöver stöd från någon som tror på mig. Rolig infallsvinkel till dagens utmaning.

    SvaraRadera
  2. Inte utan att man önskar lycka till, då!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...