25 november 2009

TEMA att fördela

Millimeterrättvisa är det enda som gäller när tre småttingar skall dela något. Det spelar ingen roll om du är störst eller minst för mängden skall vara lika, punkt slut!
När lördagsgodiset delas upp har man sex ögon som mycket, mycket noggrant kollar att mängden blir exakt likadan. Inte en pralin får hamna fel för då blir det ramaskri.
När så lugnet har lagt sig och popcornskålen kommer fram slits den fram och tillbaka medan små ivriga nävar gräver stora gropar i innehållet och snabbt trycker in det i munnen.
Till sist är det dags för drickat, och nu gäller det att fördela mängden rätt annars...
Om igen sträcks små nävar fram att motta sin mugg med den efterlängtade drycken, och lite i smyg tittar de på den andres dryck för att kolla att ingen förfördelats.

5 kommentarer:

  1. Ja, haha, så precis träffat! Det är viktigt med syskonrättvisa.

    SvaraRadera
  2. Du fick mig att minnas glasspaketen min mamma delade när jag var liten. Tre syskon, ett glasspaket och ett måttband. Och så var allt frid och fröjd!

    SvaraRadera
  3. syskondelan skulle det sen bli lite kvar som ingen kan dela ja då får man slänga ut det eller dricka upp det själv. fast jag var storasyster en elak sådan smög undan lite när syrran var på toa.Eller äcklade mig så hon inte ville ha Har hon berättat nu sen vi är vuxna.

    SvaraRadera
  4. Jaha, exakt så är det. Och någonstans tror jag att vi människor är så hela livet. Det ska vara rättvist, särskilt mellan syskon! Underfundigt skrivet och med fina bilder, lätta att se framför sig. Kanske hade jag önskat lite mer utveckling i ämnet rättvisa mellan syskon. Men inte nödvändigt alls!/Cissi

    SvaraRadera
  5. Ja, man kan undra varför vi är såna egentligen? Kunde väl istället vilja unna andra lite mer ibland, det är väl inte så farligt?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...