27 november 2009

Tema ett avbrott i vardagsbestyren

”Yes!” Pelle hoppade upp från stolen och slog ena handen i den andra med en smäll.
Nu skulle Lotta bli glad. Hela dagen gick han omkring med ett stort leende på läpparna och på vägen hem köpte han en stor bukett rosor som han sedan lade in ett litet vitt kuvert i.

När Pelle kom hem hämtade han snabbt ner deras ryggsäckar från vinden och lade ner det mest behövliga där, sedan hämtades passen i byrån och till sist packades solglasögonen ner.

”Hallå är du hemma?” Lotta klev in genom dörren och lastade av sig väskor och matkassar som hon hade med sig. ”Pelle!” Hon snörade av sig kängorna som var alldeles blöta av snöslasket och krängde suckande av sig den tjocka militärgröna parkasen som blivit tung av snön. ”Hallå!”
Lotta gick ut i köket där plötsligt Pelle uppenbarade sig iklädd strandshorts och hawaiiskjorta.
I sin hand hade han en stor bukett rosor som doftade himmelskt och Lottas mungipor åkte uppåt.
”Vad i all sin dar gör du? Varför är du klädd så där?” Pelle log och skrattade ”Jag har en överraskning till dig, läs kortet.” Hon tog upp det lilla vita kuvertet och drog ur det som låg i.

Inuti låg två dubbelvikta biljetter till Thailand, och med stigande förvåning insåg hon att det var dagens datum som stod på dem och vände sig förvånat till Pelle. ”Men hur? Varför? Mitt jobb?”
Pelle skrattade och bad henne gå in i sovrummet för att byta om, taxin skulle komma om en timme.
”Jag har redan pratat med din chef och fixat packningen. Resan vann jag på Tradera och den kostade mig bara 1900:-, ett kap alltså. Kom igen nu stumpan. Du behöver komma ifrån några veckor.” Lotta upprepade hans ord ”Komma ifrån några veckor? Men...Pelle jag kan inte bara åka iväg så här. Min träning, och...” Han tystade henne genom att lägga sitt finger på hennes mun. ”Sch, nu åker vi iväg och bara njuter av varandra. Inga mer frågor. Skynda dig!” Han klatschade henne i rumpan med sin hand.

Efter cirka en timme tutade taxin utanför och Pelle sprang ut i förväg för att lägga in deras packning, sedan kom Lotta som inte riktigt förstått vad som hände, men någonstans inom sig började känna lycka över att ha en sådan impulsiv man.

9 kommentarer:

  1. Suck...det där kände jag att jag absolut skulle vilja uppleva. Målande beskrivningar av personerna. Jag gillade hennes entré. Cissi

    SvaraRadera
  2. När första chockkänslorna lagt sig, blir man säkerligen överlycklig över en sådan överraskning! Undrar hur många som upplevt detta i verkligheten.

    SvaraRadera
  3. Det skulle vara roligt att som man få uppleva det. I åtminstone mitt liv har det mest varit jag som man, som fått stå för överraskningarna. Kanske har jag förträngt det omvända scenariot. En härlig känsla hur som helst.

    SvaraRadera
  4. Ja, det låter både härligt och läskigt! Kontrollfreaket i mig skulle ju bli superstressat! :-)

    SvaraRadera
  5. Åh va härligt! Tycker mycket om texten! Fin beskrivning, jag blev riktigt varm inombords.

    SvaraRadera
  6. Åh, jag hade verkligen velat bli så överraskad, men så blir det nog aldrig. Här är det jag som står för överraskningarna. Hade min man överraskat mig så hade det varit en överraskning i sig ;-)
    Hur realistiskt är Thailand för 1900:- / är det det så sticker jag på stört ;-)

    SvaraRadera
  7. Som vanligt gillar jag det du skriver. Låter härligt att ge sig av sådär. Förr var jag mer spontan, nu får jag nästan panik när jag tänker på att sticka iväg så där hur som helst. Tänk vad man förändras.

    SvaraRadera
  8. Ett sånt avbrott kan man ju inte motstå! Blev glad av din berättelse! Och ett litet tips på köpet, att gå in på Tradera o kolla...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...