2 november 2009

Tema skriv om att maskera

Med ett svart tygskynke över sin mun och en kappa över sina axlar sprang han ut till sin storebror som just målade lillasystern ansikte i lila och svart. Runt ögonen på henne hade en vit ring varsamt penslats och håret var upptuperat för att sedan ha sprayats i lila, röda och silverfärgade ränder.
Olle räckte fram den svarta klänningen till sin syster och satte sig sedan ner på golvet och väntade på sin tur. ”Varsågod Maja, mamma har fäst fast alla paljetterna på den nu. Visst blev den fin?”

Maja tittade storögt på det konstnärligt sydda plagget, och ropade överlycklig in till sin mamma som satt inne på kontoret vid symaskinen. ”Mamma, jag älskar dig! Du är så himla duktig på att få till det. Det var precis så här jag menade.” Ingela vände upp teckningen som dottern gjort och skrattade till lite. ”jag älskar dig med stumpan, men du…nästa gång kan du väl göra en lite enklare klänning.” Hon tittade på sina händer som var alldeles fulla av torkat klister som blivit av limmet när hon satt fast alla paljetterna.

Det var dags för Olle att bli sminkad, och fundersamt valde han bland färgerna i paletten med ansiktsfärger innan han slutligen bestämde sig för lila och rött. När Olle lite senare såg resultatet i spegeln gav han sin bror en kram, och satte sedan på sig de knalligt röda djävulshornen och tog djävulsgaffeln i sin hand.

”Är alla klara?” Ingela tittade in i rummet, och blev imponerad av maskeringen som hennes äldste son gjort.
”Det här har du verkligen gjort superbra! Man kan knappt se vem som är vem. Skall vi åka då? Halloweenpartyt börjar klockan sex, och nu är hon kvart i.”

Bilfärden var snabbt avklarad och efter bara några minuter var Ingela på väg hem.

3 kommentarer:

  1. kul sånt tycker jag klä ut och måla monster kul

    SvaraRadera
  2. En härlig stund av livskvalité beskrivet enkelt o med glädje. Man blir glad att läsa sånt

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...