13 januari 2010

Tema att gissa

De fordom små fäktande armarna och benen har blivit mycket stabilare och med ett stort leende dansar den lille omkring med sina äldre syskon i vardagsrummet. Han snurrar runt, runt och försöker göra små hopp som till hans stora ilska resulterar i att han druttar på näsan om och om igen.
Han sjunger glatt med i sången som spelas på radion, men nynnar mest för orden är ännu för svåra att säga och hans familj får oftast gissa vad som kommer ur hans mun.
”Dantop!” uppmanar han plötsligt sin mor med bestämd röst. ”Dantop nu!” Han visar sin mor vad han menar genom att stelna till och låsa sin rörelse. Syskonen skrattar högt åt mimiken i broderns ansikte.
När de lekt dansstopp ett tag blir barnen törstiga och minstingen kliver iväg ut i köket där han sedan febrilt försöker få upp kylskåpet. Till slut ger han upp och ropar på sin mor som ilar till hans hjälp.
”Toppa!” skriker han och nästan hoppar av iver. ”Toppa nu!” Syskonen som förstår hans prat alldeles utmärkt säger att de också gärna vill ha nyponsoppa och snart sitter tre småttingar och dricker soppa med macka.

5 kommentarer:

  1. *s* Gissa betydelser av småbarnsspråk kan vara en ordentlig utmaning!

    SvaraRadera
  2. Sött! Som sagt, man lär sig efter ett tag vad det betyder. Kan vara frustrerande för en liten kille när inte de större förstår vad jag säger ;-).

    SvaraRadera
  3. Vad härligt och kul tolkning av utmaningen.

    SvaraRadera
  4. Det är en utmaning att gissa sig till småbarnsspråk, det är tur att han hade "tolkar".

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...