14 januari 2010

TEMA Att grubbla

Lena var en tänkare, och kunde sitta långa stunder och fundera på livets komplicerade konstruktioner. Med blicken riktad ut mot grannhuset åkte hon in i sitt alldeles egna privata jag och dissekerade varje händelse i sitt liv. Lena drogs mot det ockulta och lånade hem flera böcker från biblioteket innan hon beslöt sig för att införskaffa den absolut bästa av dem alla.

Det tog lite tid för bokaffären att hitta boken som deras kund frågat efter, men genom att ringa runt till sina kollegor fann de ett exemplar som snabbt forslades till deras lilla butik.
Elsa tvekade några sekunder innan hon slog numret som ledde till Lenas mobiltelefon för att berätta att boken hade kommit. Eftersom de bodde i en liten stad gick ryktet att Lena blivit lite snurrig och att hon ofta sprang på seanser och organiserade så kallade häxmöten där likasinnade kunde utföra sina konster.

Invånarna såg med misstänksamhet på de som deltog och baktalade dem när de inte var med. Elsa var rädd för vad boken kunde orsaka, men ansåg att hon inte hade rätt att döma någon. ”Förresten skulle Lena säkert köpa den av någon annan om hon inte fick köpa den av mig.” resonerade hon och tog hand om nästa kund.

Det tog inte lång stund för Lena att ta sig ner till city, och när hon rödblossande och svettig stormade in i butiken med glänsande blick frågade hon ivrigt över huvudet på kunden som expedierades efter sin beställda bok.

Hon kunde knappt stå still och hade mycket, mycket svårt att bärga sig innan hon kom hem för att ta upp den svarta stora boken med guldsigill och ett svart band runtom.
”Äntligen!” sade hon och följde smekande med de guldfärgade bokstäverna medan hon läste dem högt och sakta. ”Svart magi” Lena smakade på ordet och drog med tungan över läpparna som att hon ville dra i sig bokstäverna.

I samma stund som Lena dragit för de svarta gardinerna och förpassat sig till soffan som nästan täckte hela det lilla vardagsrummet hördes ett vinande som likt en svag tromb blåste upp från golvet. Gardinerna fladdrade och några tidningar på bordet lyfte av rörelsen som for fram i rummet.

Plötsligt ringde telefonen och irriterat lade Lena ifrån sig boken och svarade. ”Lena!” sade hon kort och tittade mot boken. Det var Sofia, hennes 20-åriga dotter.”Vad gör du?” frågade hon och tänkte på beskedet hon fått nyss av sin väninna. ”Vill du ha sällskap?” lade dottern till utan att få något svar.

Sofia funderade på olika sätt att få sin mamma omyndigförklarad för det började bli mycket pinsamt att höra allt prat nere på stan och bland hennes vänner. ”Mamma, du måste sluta med ditt humbojumbo, jag får ju skämmas för dig! Snälla?”

Lena hörde dotterns röst, men stängde av ordbetydelsen och hörde bara ett mumlande. Istället tittade hon på den svarta boken som lockade och drog. Den rörde sig som en levande organism och det lät som den ropade till henne. Lena lade på luren utan att säga hejdå, och struntade i signalerna som lät om och om igen.

Var det kanske det här som var svaret på hennes grubblande, var hon en häxa som bara väntade på styrning från honom? Skulle pusslet till slut bli helt och ge henne frid i sinnet? Hon kände sig underligt bubblig och kvillrig i kroppen, nästan som innan en orgasm.

De svarta makterna kände att Lena skulle bli ett lätt offer eftersom människor som hon villigt lät sig ledas av längtan efter svar. Djävulen skrattade hest på sin tron och var redo att håva in Lenas själ som skulle bli hans i samma ögonblick som hon öppnade boken. Han skapade en hallucination av att boken levde och drog med sina osynliga klor över Lenas underliv.


I samma ögonblick bankade det hårt på ytterdörren. ”Mamma! Öppna! Det är jag, Sofia! Snälla mamma!” Bankandet slutade inte trots att Lena höll över öronen. Till slut resignerade hon och öppnade dörren med sur min. ”Vad vill du? Du stör mig! Låt mig vara ifred!”
Sofia kastade sig handlöst in och såg de svarta gardinerna som vajade sakta i vardagsrummet. Hon hann se att en massa tända ljus stod i cirkel på golvet innan Lena tryckte sin dotter över bröstet och sköt henne baklänges ut från hallen till ytterdörren. ”Gå! Jag vill inte ha dig här!”
Sofia grät och klamrade sig fast i dörrkarmen för att inte bli utelåst av mamman. ”Så det var det här du gjorde. Lyssnar du inte på de som kan sådant här. Svart magi är farligt. Mamma snälla, kom med hem till mig!”

Djävulen stod osynlig i vardagsrummets mitt och tittade intresserat på dottern till kvinnan han snärjt. Han slickade sig girigt om munnen och kände på sitt erigerade organ som nyfiket vaknat av den mjuka kvinnliga rösten. Henne ville han ha!

8 kommentarer:

  1. Skitbra! :-)Spännande och ovanligt.

    SvaraRadera
  2. Otäck historia! Undrar vad som ska hända härnäst? Hur ska djävulen snärja dottern? Blir Lena svartsjuk isf?

    SvaraRadera
  3. Kul! Och jättebra skrivet! Jag vill gärna ha en fortsättning.

    SvaraRadera
  4. Jag vill också se en fortsättning -berätta mer!

    SvaraRadera
  5. Tilltalar mig också, gillar det oväntade o personer som befinner sig utanför marginalen. Vad ska hända?

    SvaraRadera
  6. wow, cool tolkning av ordet grubbla! :D

    SvaraRadera
  7. Bra skrivet! Ser fram emot fortsättningen!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...