30 januari 2010

TEMA att utveckla

Om jag skulle vinna en skrivtävling skulle mitt tacktal låta ungefär så här:


”Först och främst vill jag tacka min underbare kille och vän Peter Meijer som gett mig tiden att skriva, och mina underbara ungar som snällt lekt i angränsande rum när jag plitat ner de dagliga puffarna på datorn. Jag vill också tacka potentiella arbetsgivare som konstant dissat mina ansökningar och ibland inte ens svarat på den. Utan tiden som arbetslös skulle jag aldrig hunnit skriva så mycket som jag nu gör, och haft chansen att utvecklas så snabbt. Vill även tacka släktingar som sagt att jag inte har en chans, vilket sporrat mig och gett mig ännu mer jävlar anamma. Jag skulle minsann visa dem.

Orden jag får mig tillsänd av andra skrivpuffare och kapitelettor har stärkt min tro på mig själv och mina skriverier. Era texter har gett mig nya infallsvinklar och nya sätt att se saker på. Helt enkelt utvecklat mitt skrivande.

Till sist vill jag tacka min osynlige vän som troget sitter på min axel och ger mig sina ord. Efter en liten stund knäpper han på filmen framför mina ögon för att visa vad han menar. Den osynlige har vidgat mina vyer och utvecklat min intuition.

Utan honom vore jag inget. Bara ett tomt vitt blad.

8 kommentarer:

  1. Fint tal! Kan hålla med om alltihop själv! Har upplevt något liknande, speciellt det där om arbetsgivarna :-).

    SvaraRadera
  2. Vad fint! Gillade framförallt "kängan" riktad mot de potentiella arbetsgivarna. Hoppas du får hålla ditt tal snart :)

    SvaraRadera
  3. Jättefint! Ja, sen jag började jobba är det inte lätt att hinna få till skrivpuffar tyvärr. Njut så länge du kan. :)

    SvaraRadera
  4. Jag gillar verkligen talet, hoppas du får möjlighet att säga det! Jag gillar att du tackar även de som hjälpt dig utan att veta om det.

    SvaraRadera
  5. Härligt, du ser en mening i det synbart trista och i det som brukar kallas motgångar. Med din drivkraft kan du inte undvika att utveckla ditt skrivande. Jag hoppas verkligen att du får ditt pris så småningom.

    SvaraRadera
  6. hej på dig även du är en av de kreativa som jag kollar in
    på min blogg malix.se finna en utmärkelse till dig,

    SvaraRadera
  7. Härligt! Håller tummarna för att det blir verklighet!

    SvaraRadera
  8. Din första bok är tryckt och fler är på väg. När en dörr stängs öppnas andra som oftast ger en mycket bättre väg. Fint formulerat i ditt tacktal.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...