25 mars 2010

TEMA Att blekna

Patricia tittade på sin lillasyster när hon höll hov bland de inbjudna männen. Emmas ögon tindrade och den smala midjan hade snörpts åt med korsetten hon köpt för dyra pengar. Det lockiga ljusa håret var sådär morgonrufsigt som modet var just nu och den falska solbrännan var så snygg att ingen kunde ana att Emma stått flera dagar i rad och blivit duschad med färg.


Tjugofemårsdagen hade börjat bra för lillasystern som hade fått en blänkande röd Ferrari av sin morbror. ”Ja du måste ju ha något snyggt att ta dig fram i. Till dig duger inte vad som helst.” Orden han sade sved i Patricia som älskade honom så mycket, men aldrig blev sedd. ”Hej gumman!” Farbrodern drog in Patricia i sin famn och snusade i det rödlätta håret som vägrade att låta sig tuktas.”Mår du bra?”

I samma ögonblick som han ställt frågan vände han sig mot resten av gratulanterna och höjde sitt glas. ”Ett fyrfaldigt leve för födelsebarnet. Hon leve! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!”

Patricia såg plötsligt en kille som hade mycket udda kläder mot de andra. De svarta byxorna hade massor av fickor och byxorna hade en snodd nedtill som drog ihop de alltför långa byxbenen. Till det hade han en vit t-shirt med en text sprayad på i svart och vitt och en svart kavaj med lite udda design. När han vände sig bort såg Patricia att det med silvriga sprayade bokstäver stod FUCK YOU WORLD!

Hon log för sig själv och fortsatte studera hans hår som såg ut som om det hamnat i en gräsklippare. Patricia gick nästan omärkligt närmare honom, och lyssnade på vad han sade.

”Jag reser iväg till Saudiarabien imorgon. Skall hjälpa en snubbe med lite datajobb. Han tog kontakt med mig efter att jag lagt ut min hemsida på nätet.” Han vände sig mot Patricia och skrattade när hon hoppade till. ”Där fick jag dig! Går du omkring och tjyvlyssnar va?” Hans ögonfransar var långa och mörka och de bruna ögonen glittrade av bus. Patricia rodnade och försökte stammande bortförklara sig. ”Det är du som är systern va? Lilla eller stora?” Patricia var inte van att någon lade så mycket energi på henne och kinderna hettade. ”Storasyster.” Hon kände att hans hand som låg på hennes axel gav små stötar. ”Patrik heter jag, angenämt att ses.” Handslaget var fast och Patricia kände att valkarna som dolde sig inuti den skrapade mot hennes tunna sidenmjuka hud. Patrik drog Patricia intill sig och viskade något i hennes öra. Hon tittade på honom uppifrån och ned och skakade sakta på huvudet. ”Nej, det tror jag inte på.” Orden som kom från hennes mun var frågande och låga. Han vände henne ifrån sig och svepte med handen över de som stod i trädgården. ”Nej men snälla du. Du har väl ögon att se med? Killarna är välkammade och har svart kostym, tjejerna är mestadels blondiner och har ryschpyschklänningar som går i rosa eller lila. Och jag kan slå vad om att en hel del av de här har silikon både här och där.” Patrik vände henne mot sig igen. ”Du är äkta tjejen. Genuin. Här finns ingen falskhet, inget behov att hävda sig inför andra. Visst, din syrra är snygg som faan, men innehållet då? Du och jag har inte pratat mycket, men de andra bleknar i jämförelse med dig. Jag vill gärna träffa dig när jag kommer hem igen.” Han gjorde en lång paus och lät allt han sagt sjunka in i hennes hjärna.” Om du vill?” Lågan i blicken falnade lite, men tog ny styrka när Patricia leende nickade och sade ja.

Några timmar senare skildes de åt med en snabb puss och hon skrev ned sitt nummer i hans mobil. ”Vi hörs.” Han skickade en slängkyss från det nedvevade bilfönstret och for iväg.

3 kommentarer:

  1. Vilken härligt historia. Jag känner på mig att Patricias mage är fylld av fjärilar. Alla borde få vara med om en situation som denna någon gång i livet.

    SvaraRadera
  2. En blänkande röd Ferrari skulle väl inte va så dumt. Hon kan ju köra runt med den medans hon väntar...
    Jag håller mej till min gamla Fiat!

    SvaraRadera
  3. Ja - alla behöver bli sedda...
    Kommer han tillbaka??

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...