9 mars 2010

TEMA Att vara förmögen

”Grattis! Du har vunnit en miljon.” Rösten i telefonen var kall och opersonlig. Elina tittade på luren med chockad uppsyn. ”Ursäkta, vad sade du?” Personen i telefonen lät nu irriterad. ”Du har vunnit en miljon. Var sätter vi in pengarna?” Elina stammade sitt kontonummer och tittade sig omkring i sin lilla etta på sjutton futtiga kvadrat. ”Vad händer nu?” Sade hon och snurrade telefonsladden runt sin handled. Kvinnan i telefonen som inte lät speciellt gammal berättade att Elina skulle få pengarna insatta på sitt konto om några veckor. ”Glöm inte att du måste skatta för summan.” Lade hon till innan luren lades på.


Gud vad hon hatade det här jobbet! Luspank, bostadslös och dessutom utkastad ur förhållandet med sin älskade pojkvän. Anna svor till och plockade upp luren för att ringa ännu ett samtal till någon lycklig jävel som vunnit en massa pengar.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...