24 april 2010

TEMA Efterlängtat möte

Dagens skrivpuff är ett utdrag ur min bok LIVET, INGEN ENKEL HISTORIA
Resume: Petra har flyttat ihop med Ola som hon jobbar med och de strular, men Ola backar utan att förklara varför. Efter några månader träffar Petra en kille som heter Mats ute på krogen och de närmar sig varandra försiktigt med träffar då och då. Petra är osäker på vad det egentligen är hon känner för Mats och skall nu träffa honom.

Fredagen kom och efter jobbet skjutsade Ola henne till Mats i väsby. I bilen tittade hon på Ola och saknade hans närhet. Nu var han stel och oåtkomlig med hopknipna läppar som inte ens försökte sig på ett leende. För Petras del skulle träffen med Mats bli det slutgiltiga testet.


Mats hade fixat varma mackor som de åt när hon kom dit. Hans syster var där och presenterade sig nyfiket. ”Hejsan! Lena heter jag. Ja jag är Mats syster som du kanske förstår.” Hon vred en hårlänk runt sitt finger. ”Kul att träffas! "

Systern gav brodern en snabb kram och en puss på kinden, sedan viskade hon något i hans öra och gick. Mats kramade om Petra hårt, hårt och ville inte släppa henne. ”Jag har längtat efter dig!” sade han med tjock röst och tog hennes hand.” Jag har saknat dig med. ”viskade hon med hes röst och kände att det var så.
De hånglade rätt grovt, men gjorde inget annat. Plötsligt höll han Petra en bit från sin kropp och studerade henne noga. ”Du är inte så lätt att komma underfund med du.” Han låste hennes blick. ”Jag vet inte riktigt var jag har dig om jag skall vara ärlig. Du verkar liksom vara överallt om du förstår vad jag menar?" Han svepte med sin fria hand som en cirkel runt sin kropp. Petra log och tittade in i hans grön/grå ögon med en något beslöjad blick eftersom hon blev rörd över hans rättframhet. ”Jag gillar dig mycket, men känner dig ju inte, ännu i alla fall.” Lade hon till och smekte honom över den sträva kinden som hade lite skäggstubb. Mats kramade om henne igen, och böjde sig ner för att kyssa henne när han mumlade ”Kan du inte sova över här inatt?”

Petra fick lite lätt panik över vad som kunde hända men jublade samtidigt inuti, ”Visst kan jag. Skall vi lägga oss nu?” Klockan hade passerat ett på natten och trots den sena timmen kunde ingen av dem sova. Mats drog sitt långa ben mot hennes och smekte henne lätt över pannan. Med bultande hjärta mottog hon smekningarna och tänkte för sig själv. Jag är kär! Banne mig jag är kär! Upp över öronen.

När gryningen kom hade Petra inte sovit speciellt mycket, men var lycklig. Över sin kropp hade hon hans arm som en stor kraftig stock. Han var inte krallig, men lång så lång.

4 kommentarer:

  1. Misstänker att det inte slutar här. Ledtrådarna som du ger om Ola får i alla fall mig att fundera över hans känslor för Petra...

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar till mig. En fråga - vad betyder kussligt?

    SvaraRadera
  3. Är det inte kusligt hon menar. Jag tycker du skriver bra. Man bli intresserad och vill läsa en fortsättning. Sen vet jag inte hur resten av boken ser ut. Men känslan jag får är att handlingen går väldigt fort fram. Men som sagt kanske bara är i det här kapitlet. bra

    SvaraRadera
  4. Märks att det är ett utdrag ur en längre text. Bra beskrivet och lätt att följa.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...