27 april 2010

TEMA Sakna bekräftelse

”Jag älskar dig Sanna, det vet du vad?” Erik lade sig på sängen bredvid sin flickvän med kläderna på. Jobbet som advokat lockade honom inte alls idag. Erik ville gona ned sig med Sanna i sängen och älska passionerat med henne hela morgonen. Precis som de gjort för några år sedan. ”Hörde du vad jag sade?” Den smala ryggtavlan tycktes avvisande och kall. Han lutade sig över Sanna bakifrån och pussade i halsvecket. ”Jag älskar dig gumman, och naturligtvis vår lilla charmknutte här.” Erik lade pekfingret mot kinden på sonen som snusade sött i sin mammas famn. Det ljusa håret lockade sig i nacken och en tjock länk av Sannas mörka hår låg som ett täcke över honom. Hon låg naken och var knappt vaken. Natten hade varit tuff och Lillemans envisa hostande hade väckt både henne och honom. Erik pussade Sanna på axeln innan han reste sig upp från sängen med slokande axlar.


De hade längtat så länge efter att vara en familj, men ingenting av det de läst stämde på dem. Sanna tillbringade nästan hela graviditeten på sjukhus och kände sig lurad på tiden när hon till slut födde fram sin son akut under stort kaos. Nu var hon trött intill döden och grubblade ständigt på om Erik verkligen var den rätte för henne. Det kändes som att hans omsorger kvävde kärleken. Han jobbade hela dagarna och Sanna tyckte att helgerna var långa och tråkiga i hans närhet. De hade inget att prata om förutom barnet, och hon kände sig fet och ful i mammakläderna. Den degiga magen som mötte henne i helkroppsspegeln dämpade Sannas morgonhumör och fick henne att hålla sig inomhus. ”Bada? Aldrig!” Snäste hon när Erik kom med förslaget att åka till stranden och mysa.

Sanna gick omkring i Eriks gamla t-shirtar och ett par sladdriga gympabyxor som var kladdiga av kräk. Håret satte hon upp i en tofs som spretade åt alla håll, och smink hade hon inte använt på mycket lång tid.

Erik satt på kontoret och tittade ut över folket som flanerade på gatan utanför. Det sved av längtan efter Sannas kärlek i hans bröst. Han saknade de varma ögonkasten när han kom hem och leendena hon förut gödslat över honom. Det var tomt på kontoret eftersom de andra gått på lunch. Erik hade ingen matlust och satt nu med en cocacola. Plötsligt brast det inuti honom och han lade sig gråtande över skrivbordet. ”Varför kan vi inte prata med varandra längre? Jag älskar ju henne.” Han kände plötsligt något krama hjärtat hårt och fick svårt att andas. Smärtimpulserna etablerade sig till armarna och han låg som ett hjälplöst kolli över skrivbordet. När han panikartat försökte dra efter luft värkte det ännu mer i hjärtat och han vågade inte andas. Som i en dimma såg Erik arbetskamraterna störta in i full fart.

”Erik?” En okänd röst svävade in i hans öron, och Erik kände att andningen var normal igen. Efter ett djupt andetag öppnade han ögonen och såg en ljushårig sköterska vid sin säng. En bit bort från sängen satt Sanna med Lilleman i famnen med tårade ögon.

5 kommentarer:

  1. Den obesvarade kärleken är en smärtsam sak att erfara. Tycker ändå att det finns ett hopp i sista stycket. Eller är det bara optimisten i mig som önskar det?

    SvaraRadera
  2. Ibland måste livet ställas på sin spets... Ja, så är det nog. Fint som alltid.
    Som svar: Jag undrar nog också... tänker varje gång att detta blir den sista. Kanske är det lathet (haha) - färre ord ;) Jag börjar ju ofta med lite längre texter, men skalar bort. Har dåligt med fantasi för historier. Tyvärr. Kanske ska jag träna den förmågan under sommaren. Kanske :)

    SvaraRadera
  3. Utan att ha barn själv, kan jag tänka mig att det kan vara tärande på relationen till mannen när man får barn. Svårt för båda.

    SvaraRadera
  4. Jättebra och väl beskrivet! Man kan känna bådas sorg på något sätt. Tack för kommentaren hos mig. Hoppas det framgick att min text var helt ironisk! Jag är inte sådan, egentligen. :-)

    SvaraRadera
  5. Ja bra och såklart det är svårt för mannen. Jättebra beskrivet av vad många par går igenom. Vart både lite irriterad och ledsen.Du träffade rätt så personligt:) bra

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...