12 maj 2010

TEMA Slutsats Forts. på gårdagens

Reza åkte iväg efter att vi fikat och jag beslöt mig för att vila lite. Det hade ju blivit dåligt med den varan på sistone. När jag precis hade somnat in väcktes jag av min mobil som med en hög intensiv signal drog mig från drömmarnas land. ”Robert.” Knappt vaken får jag en person i örat som skriker och jag hör först inte vem det är. ”Sandra?” Jag fuktar mina torra läppar och reser mig till sittande. ”Har de gjort dig illa? Var är du? Vem? Vad vill de att jag skall göra?” Orden sprutar ur mig som en fontän och jag tystnar inte förrän en mansröst ber mig hålla käften.”Gör som vi säger annars dör tjejen. Förresten hur i helvete kom du loss från repet? Jag blev väldigt förvånad när du var borta.” Han hostade till och Sandras uppbragda röst hördes i bakgrunden. ”Era jäkla idioter ni måste ha tagit fel på person. Robert är ingen brottsling. Släpp mig din slusk!”Mannen i luren återvände och jag hörde att han drack någonting. I huvudet grubblade jag intensivt på vad nästa steg skulle bli. Jag måste förekomma dem, och framförallt hitta Sandra, men hur? ”Nå, fattar du att det är allvar nu? Sluta med ditt tjafsande och kom till Häbregatan 10 imorgon klockan tio prick. Förstått?” En lång ton förkunnade att samtalet brutits och jag lade mig på sängen igen för att fundera över situationen. Att det var allvar fanns det inga tvivel om, men var de kapabla att döda?


På andra sidan stan satte de tre männen som var klädda i oklanderliga svarta kostymer just i det ögonblicket ned Sandra i en liten låda. Hennes röda hår var rufsigt och de röda kängorna var täckt av svart smuts som kom från golvet i lokalen. Runt händerna hade någon placerat en tunn lina som var virad flera varv. Under den var huden röd av skavandet när hon rörde sig. Sandra grät hysteriskt och skrek om och om igen. ”Ni har tagit fel! Jag lovar! Släpp ut mig!”

När jag grubblat en stund mindes jag ett ljud som hörts genom luren. Ett dovt dunkande som kom i etapper. Stan var ju inte stor så de kunde ju inte vara hur långt bort som helst. Eller? Tänk om jag aldrig mer får träffa Sandra? Mitt älskade solsken. Beslutsamt gick jag fram till mobilen för att ringa upp min kompis Palle, men slogs av en annan tanke. Så dum kan de väl ändå inte vara? Med pekfingret tryckte jag på sist inkomna nummer och belönades med en lång radda siffror som jag snabbt skrev ned. Bingo! Med magen i fullt uppror slog jag numret till nummerupplysningen och fick en adress till någon snubbe som bodde strax utanför stan.

Sanna hörde någon närma sig utanför lådan och sparkade frenetiskt på den. ”Släpp ut mig!” Kalle som stod utanför kände sig inte alls väl till mods med att kidnappa någon, och grubblade på vad han skulle göra. Robert och han hade varit polare länge. När de var små bodde de grannar och fiskade i sjön som låg intill. Det kändes inte bra att ta hans flickvän till fånga…oavsett vad Robert gjort. Kalle öppnade lådan och möttes av två ilsket svarta ögon. ”Sch! Jag skall försöka få bort dig härifrån, men Mr Addams kan vara rå när han sätter den sidan till, men vad jag vet har han aldrig förut kidnappat någon. Han är övertygad om att Robert ställer upp när vi gör så här, men jag tvivlar…” Sandra trodde inte att hon hört rätt. ”Så Robban är kriminell?” Inuti henne blandades sorg med ilska i en salig mix och hon lade de bundna händerna i knäet och huvudet emot. Den smala ryggen skakade av gråt och axlarna hade fallit uppgivet ned. Med tårarna droppande vände hon sitt ansikte mot Kalle och frågade med darrande röst om hon skulle dö. ”Är det så?” Sandra tittade sig runt i lokalen och viskade sedan med låg iskall röst fylld av styrka. ”Jag hatar honom. Varför ljög han för mig? Nu förstår jag varför vi alltid hade pengar hemma. Jag ha….”

Med ett vrål slog jag mig in genom den dubbla dörren och siktade med pistolen på Kalle som chockad stod som förstenad. ”Är du okej?” Sandra såg ut som om hon sett ett spöke, och jag förstod att hon var chockad över min plötsliga entre. ”Var är den jäveln?” Jag smög fram till en dörr som stod på glänt. Kalle fick liv igen och började stammande berätta att han tänkt befria Sandra, men inte hunnit. ”Vi är ju polare du och jag Robban. Ge mig min pistol så fixar vi Mr Addams en gång för alla.” Tveksamt räckte jag fram den till honom och förväntade mig nästan att bli skjuten. ”Okej, nu tar vi dem.”

När Mr Addams bönade för sitt liv skrattade jag och frågade vad han tänkt göra med Sandra och sköt honom mitt i huvudet. Avskum som han förtjänar inte att leva, och drar bara till sig mera idioter. Herbert var likblek och ställde sig på knäna. ”Snälla Robert…jag ville inget illa…vi ville bara ha dig med på den här sista stöten.” Hans ögon var fyllda av tårar och jag tvekade några sekunder. Plötsligt kastade Herbert handlöst över golvet och slängde upp sin pistol intill min. ”Nu du…” Hans röst var morrande och av gråten syntes inte ett spår.

Under tiden som Robert tog itu med Herbert gick Kalle in till Sandra och skar av linan hon hade runt händerna. De hörde orden som slängdes fram och tillbaka i det intilliggande rummet och tittade skräckslaget på varandra när de hörde den hemska vändningen. ”På tre.” viskade Kalle och ställde sig intill dörren med pistolen framför sig. Sandra tog emot pistolen han räckte till henne och ställde sig mittemot honom med benen brett isär. ”Ett, två, tre!”

När de slängde sig in i rummet vände sig Herbert om och fick en kula rätt in i skallen som knockade honom direkt. Efteråt visste ingen av dem vem som skjutit honom, och de arrangerade männen så att det såg ut som om de tjafsat inbördes och skjutit varandra.

Vad Sandra sedan gjorde, det får ni gissa själva. En liten ledtråd är att en liten parvel såg världen ett år senare.

7 kommentarer:

  1. Bad guys är ju ofta väldigt charmiga......tyvärr

    SvaraRadera
  2. Blev först lite förvillad när Robert berättade i jag-form, men sedan hittade jag rätt ;). Vilka historier du kokar ihop! Otrolig fantasi och berättarförmåga!

    Tack för dina kommentarer, du stöttar så mycket...

    SvaraRadera
  3. Som värsta actionfilmen! Mycket fart i texten!

    SvaraRadera
  4. ja bra fart , ordentligt tempo.
    intressanta och "roliga" historier.

    tack för kommentarerna

    SvaraRadera
  5. Intressant men du skuttar för mycket mellan olika synvinklar för min smak. Framför allt är det svårt att gå mellan "jag" och en övergripande synvinkel i tredje person.
    Gillar ditt sätt att fånga tempot i actionscener dock.
    Men blir man "knockad" av en kula i skallen? Känns som en lite väl mild beskrivning.

    SvaraRadera
  6. Vilken action!
    Man rycks med.

    Tycker det var lite konstigt att han "la sig på sängen och funderade" när han hörde i telefonen att hans flickvän var kidnappad. Hade nog varit mer panik om det varit jag.

    SvaraRadera
  7. Mycket bra och det är fart i handlingen, man känner att man vill läsa fortsätta läsa för att se vad som ska hända.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...