16 juni 2010

TEMA Profil

”Men, men…skall vi…måste vi inte?” Emma tittade omväxlande på sin man och dörrhandtaget till dottern Majas dörr som hade skylten STÖR EJ uppsatt. De kunde höra låga stön och smackanden. ”Pelle! Gör något! Vi kan ju inte bara stå här…” Emma satte sig i fåtöljen i vardagsrummet och plockade upp stickningen ur korgen bredvid. De vita metallstickorna slog mot varandra gång på gång, och Petter hörde att hon var upprörd. Han tittade på det svarta lilla paketet han dolde i handen. ”Men tänk om vi har fel? Tänk om hon blir arg?” Petter tryckte ned handen i fickan och fingrade på paketet gång på gång. ”Maja är så pass stor att hon kan ordna sådant här själv. Tror du inte det?”


Emma sade ingenting, satt bara muttrande på sin plats och stickade rad på rad med det färggranna garnet. Till slut lade hon uppgivet ned det hon hade i sin hand och tittade sorgset på Petter. ”Åh, varför måste tiden gå så fort? Det är ju inte alls länge sedan som hon satt i mitt knä och läste ABC-bok. Är det vi som är insnöade? Eller?”Petter hörde på rösten att hon var ledsen och skyndade sig in i rummet.

Plötsligt höjdes musiken i Majas rum och ett lågt rytmiskt dunkande hördes. ”Petter och Emma tittade på varandra med hjälplös min, sedan började de plötsligt skratta. ”Var våra föräldrar lika knäppa? Hur kunde vi glömma?”

Petter lade kondompaketet på ett strategiskt ställe där Maja lätt skulle kunna se det, och tittade sedan på Emma som var röd i ansiktet som en tomat. ”Nåja, jag får nog prata lite med Maja om att hon får tänka sig lite för. Hela familjen behöver ju inte höra när hon har sex.”

7 kommentarer:

  1. Nej haha, svårt läge. Kommer ihåg hur det var i tonåren (har ju som jag sagt tidigare inga egna barn).

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om Mexico! Låter intressant.

    SvaraRadera
  3. Mexico är ett underbart land som är så vitt skilt från Sverige i både folk och landyta

    SvaraRadera
  4. (O)rolig liten historia, och bra beskrivet!

    SvaraRadera
  5. Bra text, inte lätt att inse att ungarna är stora...

    SvaraRadera
  6. Ja bra text , snart där Ester är ju 6 hon. usch kommer ihåg hur jag var.
    man ska ge kondomer fort ockå.
    Bra historia

    SvaraRadera
  7. ps tycker absolut att du ska skänka gosdjuren till erikshjälpen:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...