20 juli 2010

TEMA Bokslut

Jag ser i almanackan att juli snart ändras till augusti och känner en klump i magen av allvar och förväntan. Sommaren skall sys ihop, och barnen inskolas. Tiden som jag förut hade för dem snörps ihop till några få kvällsstunder, och helger. Morgonmyset kommer att ändras till morgonjäkt med påklädning, frukost och ivägskjutsning till skolor och dagis. Saknaden efter dem kommer att kännas i hjärtat, och längtan efter mjuka barnaarmar runt min hals kommer att plåga min själ. Tänk att inte få se mina älskade ungar på en hel dag! Det blir första gången både för dem och mig, men är säkert nyttigt för oss allihop.


Allt jag tänkt göra innan sista augusti finns noga uppskrivet på en vit lapp, men hinns knappast igenom innan allvaret börjar. Sak efter sak stryks allteftersom de fixas, men nya kommer till.

En ny tid i mitt liv börjar…

En sliten skolbänk blir min plats om dagarna, och det blir för första gången i mitt liv legitimt att skriva. Dagarna i ända skall jag få tillbringa min tid hos människor som tänker som jag…som andas ord och har hjärnor fulla av fantastiska idéer.

Verktygen för att spinna på en text till att bli film har jag ännu inte fått i min hand. En klargul bok står på mitt bord och lockar dagarna i ända. Jag går med spänstiga, hoppande steg in i det som kanske så småningom kan bli mitt yrke och profession.

6 kommentarer:

  1. När man står inför en så radikal förändring i livet tror jag att ett personligt bokslut är ett bra avstamp. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Spännade, Jag lämnar också till hösten, känner igen känslan och tankarna... bra

    SvaraRadera
  3. Lycka till! - Livet är ett äventyr!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt det låter även om saknaden efter barnen kommer att grumla lyckan i början men snart kommer ni alla att vara lyckliga i förändringen eftersom ni har en bra grund att stå på.

    SvaraRadera
  5. Lycka till! Blir glad av ditt :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...