25 augusti 2010

TEMA Beroende

Jag går ut i vardagsrummet där Peter sitter och halvsover framför teven. ”Sover de?” Han smyger yrvaket in i barnrummet. ”Allihop har somnat. Hämtar du?” Säger han halvhögt och sätter sig i den stora svarta hörnskinnsoffan som tar upp halva ytan av rummet. Jag knäpper på lampan över spisen för att se bättre och öppnar frysen för att ta ut en varsin till oss. Fnissande inser jag att det är den tredje för mig idag, och bestämmer mig för att inte säga något om det till Peter. ”Nogger eller Magnum!” Min röst är halvhög och under tiden jag pratar greppar mina händer vant det bruna paketet som är fyllt av min favorit framför alla andra. ”Nogger!” Ropar han och jag drar av papperet innan glassarna förpassas till vardagsrummet.


Njutningsfullt biter jag först av den söta chokladen för att sedan slicka i mig vaniljen. Med slutna ögon äter jag upp glassen under tystnad och blir lika ledsen och besviken som alltid när den är slut. Några sekunder funderar jag på att gå och hämta en till, men vet med mig att min mage inte vill ha mer idag.

8 kommentarer:

  1. Åh!! va´ sugen jag blir! Nogger är min favorit.

    SvaraRadera
  2. Haha, bra beskrivet! Jag blir också sugen! Verkligen lätt att bli beroende av både Nogger och Magnum.

    SvaraRadera
  3. visst tar man kärlek som en självklarhet, men det är inte alla som får de heller, det är ju också lite dumt tycker jag..
    Jo jag var med liten träningsnarkoman förut, men nu är det bara 3-4ggr i veckan.... men de senaste veckorna har de varit 2 ggr och massa promenader :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. ja nu vart jag sugen också...

    SvaraRadera
  5. Jamen glassberoende, ett givet beroende! Fint!

    SvaraRadera
  6. Jo glass.... visst beroendeframkallande sött.

    SvaraRadera
  7. Jag trodde hon skulle hämta spritflaskan o att det skulle bli en riktigt sorgesam historia, Jag är färgad av min livshistoria.Men den var gullig istället, historien.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...