14 augusti 2010

TEMA Något ursprungligt

”Åhhhhh, jag blir så ARG! Förbannade jävla skitdag!” Jag skriker så högt att hundarna gömmer sig under soffan och det är bara nosen som tittar fram. Jag känner ilskan pulsera ut i varenda ven, och fylls av en våldsam lust att slå hårt på något. ”Vad faan gör vi nu då? Lägger ned kapitel husbygge?”


Peter står med huvudet sänkt och funderar intensivt på problemet vi ställts inför. Negativa händelser staplas dag efter dag på varandra, och jag känner att skäppan med otur för länge sedan är fylld. ”Det är uppenbarligen någon där uppe som inte gillar oss.” Min röst är en blandning av gråt, skratt och besvikelse, och jag slår näven hårt i väggen. ”Vad faan är det frågan om?” De ursprungliga slagen i hjärtat tickar snabbt upp till nästan det dubbla och jag vill allrahelst lägga mig ned och gråta.

”Det löser sig…vi får väl anlita någon annan. Robban kanske vet?” Peter plockar fram mobilen och slår ett nummer, men möts av en telefonsvarare. ”Faan! Det märks att det är semestertider…ingen svarar någonstans.”

Jag ser min dröm om att ha ett eget krypin för mitt skrivande smulas sönder sakta, sakta och ledsenheten breder ut sig i min själ. Jag vill ju så gärna få allting klart i sommar. Vill så gärna inreda mitt alldeles egna skrivarrum där tystnaden skulle härska, och fantasin få fritt spelrum.

3 kommentarer:

  1. Det kommer renoveringar är fan inte lätt att planera.
    Bra text om frustration. Jag har renoverat två hus så känner igen men väl.
    Slet ut halva köket igår i lägenheten så nu är jag snart där.

    SvaraRadera
  2. Åh, stackare. Bilen, renovering som inte blir färdig... känner igen. Men det hjälper inte dig :(

    Håller tummarna för att ni tar er ur det och framåt. Hittar någon som kan hjälpa. Du om någon förtjänar ditt lilla skrivkrypin nu.

    Och nej, inte fler olyckor, det vill jag inte tro på. Den första var kanske yrseln du hade? Tänk så! Kram

    SvaraRadera
  3. Alla som har med renovering att göra på sitt jobb borde inte få ha semester på sommaren när alla renoverar! Så det så! Förstår frustrationen och besvikelsen, särskilt när visionen är så tydlig med skrivarrummet...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...