14 september 2010

Dagboksinlägg 14 september

Snart sitter vi kväll efter kväll med elden brinnandes för att inte golven i huset skall förvandlas till isbanor. Jag älskar den här tiden när man får tylla in sig i filtar och bara vara. Inga tvång på att åka till stränder för att fläka ut sin vita kropp eller ljuva sommarkvällar som lockar till nattliga sittningar på verandan.




Barnen lägger sig snällt på kvällen utan att ifrågasätta. Solen är borta och mörkret ligger kompakt utanför fönstret. Stjärnorna tindrar som små ljusdioder på vift. Grannarna vinkar glatt då de kommer hem i sina bilar, och stänger dörren när de går in i sina hus. Borta är vidöppna hus som släpper in sommardoft och blodtörstiga myggor. Getingarna har slagit sig till ro och slutat åka omkring några centimeter ovanför gräsmattan med 100 procents risk att stickas. Sommargyllingen niger mot höstastern som blommar och förgyller det annars rätt så tråkiga blomsterlandet. Barnen sätter snällt på sig byxor, skor och tröja, och snart mycket snart är det dags för mössa och vantar.

3 kommentarer:

  1. En bit vardagsliv, tiden som går.
    Visst, det är rätt mysigt med höst också...

    SvaraRadera
  2. längtar, känns somrigt här uppe än. Ester har bara dragit på sig en tunn kofta än så länge.
    Själv är palestinasjalen på och värmeljusen tända.

    SvaraRadera
  3. Hösten är en befrielse! Fint fångad i din text! Bra!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...