19 september 2010

Dagboksinlägg söndag 19

Åhhhhhh jag blir galen på bilar som brakar ihop!


Så var det dags igen! När vi åkte hem igår från Uggla känner jag att bromsen tar uruselt och tror först att jag inbillar mig, men belönas efter en stunds grubblande av att en ilsket röd lampa tänds på panelen. Ha…förgrymmade bil…fräser jag och tittar en lång stund på lampan som för att få den att trollas bort. Men icke…den lyser lika vackert röd som innan och jag kör in till kanten för att läsa i instruktionsboken.

Det är bromsoljan som åkt ur och vi tar oss till närmsta Statoil och inhandlar en flaska livsvatten till bilskrället. Sedan tuffar vi hemåt och går och lägger oss efter några timmars effektiv tevetid.

Imorse tog Peter bilen och åkte iväg för att en stund senare ringa och tala om att all oljan LÄCKT UT. Åhhhhhh jag blir sååååå arg! Fick jag bestämma skulle jag vara hemma jämt och åka buss de få gånger vi behövde ta oss någonstans. Men då skulle man inte kunna jobba eller gå i skola för vi bor lite avsides så att säga.

Tydligen läcker det olja ur bilen så nu har vi två bilar hos vår snälle bilreparatör. Tyvärr så blir det både dyrt och struligt när sådant här händer. Och det är ju inte alltför länge sedan som min bil var hos honom. Så imorgon govänner skall jag köra Peters firmapickup till skola och dagis. Det skall bli mycket intressant att se hur det går.

1 kommentar:

  1. Du får rösta på Avsidespartiet idag. Om du kan ta dig till vallokalen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...