16 september 2010

Dagboksinlägg Torsdag

Idag är jag ledig från skolan…eller…ledig är jag ju inte egentligen. Vi förväntas skriva på våra manus och plugga det vi lärt oss.


Igår var Fredrik Lindqvist vår lärare halva dagen…ni vet han som skrivit den superba boken ATT SKRIVA FILMMANUS. Vi fick med oss en varsin bok innan vi gick hem, så nu har jag två. Tänkte ha en liten tävling här så fort jag landat i det jag gör.

Barnen är körda till dagis och jag har skrivit dagens skrivpuff plus läst det de andra skrivit. Såååå många begåvade människor, och samma sak är det på skolan.



Igår läste vi om sagor och dagen innan om fabler. När Kurt talat färdigt skrev vi varsin saga, och jag lovar att det blev alla möjliga varianter. Både gammaldags och moderna. På eftermiddagen lärde vi oss om rollfigurer och backstory. Vi avslutade det med att sätta en och en i heta stolen för att bli utfrågad som sin karaktär. Vi låtsades alltså vara huvudkaraktären i vårt manus och blev intervjuade av våra klasskamrater om vad vi stod för…eller helt enkelt vem vi var. I mitt huvud poppade städer och namn upp som inte står i manuset, men tydligen hör dit.

Idag tänkte jag skriva en backstory till en av mina karaktärer.



Ha en underbar dag! Nu kommer det att bli radioskugga på skomakarbacken igen.
Image Source,Photobucket Uploader Firefox Extension

3 kommentarer:

  1. Tack för den fina kommentaren! så du har gett ut böcker? Vad spännande ska leta upp dem :)

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en jätterolig skola.
    Grattis till det passa verkligen på och njut.

    SvaraRadera
  3. Gillar omslaget till Pappersskärvor....
    önskar att jag tog mig i den så kallade kragen, och skrev en endaste liten textskärva....suck! Just nu blir det bara bloggen, måste skriva något i alla fall.
    Fortsätt och njut....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...