21 september 2010

TEMA Anledning

Disco Cat Pictures, Images and Photos

Denna text är ett utdrag ur min bok Ja älsker däj ja.
Resume`:
Anitha har på kort varsel flytta från sin lilla pyttestad till Stockholm och försöker trots sin totala avsaknad på kamrater hitta en plats i tillvaron. Dessvärre är hon vansinnigt blyg, men gör allt för att överbrygga den.
Den här kvällen går hon ut på ett disco i staden.
disco ball Pictures, Images and Photos

Anitha tar kvällsbussen in till stan och närmar sig snart BZ som har livligt blinkande lampor i entre`n. Handflatorna är våta av svett och hon känner att benen darrar av nervositet. De kraftigt byggda vakterna med nästan fyrkantiga ansikten klippta i kortkort frisyr tittar på legitimationen och hälsar henne välkommen.
Musiken hördes ned till garderoben, och efter att ha lämnat in jackan går hon uppför trappan och direkt upp på dansgolvet. Aldrig att jag vågar bjuda upp någon kille. Hellre dansar jag själv. Njutningsfullt följer hon rytmen av musiken med kroppen i en vågrörelse och blundar för att slippa se alla människor som står runt golvet. Skit i dem! Dansa! De smala höfterna rör sig mjukt och plötsligt tar en mörkhårig kille tag i hennes arm. ”Ursäkta, Ruffe heter jag. Är det okej om jag dansar med dig? Jag är ensam här ikväll.” Anitha pekar på dansgolvet framför sig och gör en inbjudande gest. ”Varsågod. Anitha heter jag. Kul att träffas.” Efter några danser sätter de sig vid ett bord och pratar.
”Du, det var jättekul att träffas, men jag måste dra hem. Skall jobba tidigt imorgon. Vi ses säkert fler gånger. Ha en fortsatt trevlig kväll.” Ruffe går ned till garderoben med ett leende på läpparna. Det känns skönt att gå hem i hyfsad tid, även om det känns lite fel att gå ifrån den trevliga norrländskan han mött. Han riktigt längtar efter sin säng.

4 kommentarer:

  1. Bra beskrivet av nervositeten. Fint språk som vanligt. Bra bra tur att facebook finns nu förtiden. Nu kan man ju vara nervös men bara få ett namn och kanske lära känna varann.... bra

    SvaraRadera
  2. Ses de fler gånger?

    Känner igen nervositeten. Känns sympatiskt, det Roffe gjorde.

    SvaraRadera
  3. Ja, träffas de igen? Modigt att gå på disco ensam! Fin text!

    SvaraRadera
  4. Det finns ingen anledning att sitta kvar hemma om man vill möta nya människor.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...