11 oktober 2010

TEMA Försoning

Dagens text kommer från mitt filmmanus.
Här kommer en kort enkel resume`

Eva är en kvinna runt trettio som blir misshandlad gång på gång av sin man, och tar det eftersom hon tror att deras dotter mår bäst av att vara i en familj.
I texten har hon om igen blivit misshandlad, och tänker lämna honom.

Dörren till en vit villa slår igen med en hård smäll. En stor blombukett som hängt på handtaget ramlar ned och ett vitt kuvert trillar ur och hamnar på trappan framför EVA som nyss kommit ut från dörren i sällskap med dottern. I handen håller hon en röd sliten resväska fylld av klisterdekaler från olika länder. En stor blåtira täcker ögat och man ser att hon grimaserar av smärta när hon rör sig. Hon tar med ett förvånat ansiktsuttryck upp kuvertet och öppnar det för att läsa innehållet. Eva tar Ada (3) i handen och sätter sig på trappan för att sedan läsa det högt för sig själv.


EVA

(Hulkande)

Älskade Eva! Förlåt, förlåt, förlåt mig. Jag lovar att jag aldrig mer skall göra så. Min tanke var inte att skada dig. Jag lovar vid allt som är heligt. Älskar dig, älskar dig, älskar dig.

EVA kramar ihop lappen och tittar på dottern med sorgsen min. Hon lägger suckande buketten i Adas famn och tar hennes hand. I den andra handen bär Eva resväskan och jackan. Sakta och tvekande öppnar hon dörren och går in i huset igen.

6 kommentarer:

  1. Tyvärr, tyvärr är det ofta så kvinnor gör.
    Jag ser scenen på trappan framför mig och säger NEJ när hon går in igen.

    Kan tänka mig att tekniken är en helt annan när man skriver ett filmmanus. ALLT måste stå med i varje liten scen, eller hur? Blir mycket text?

    SvaraRadera
  2. Ja usch.
    Funderar på samma sak som Ethel?.
    Ska läsa på om det. Intressant ämne

    SvaraRadera
  3. Försoning i detta läge är inte att rekommendera.

    SvaraRadera
  4. Ja du, inte alls ovanligt. Men till sist. Kanske går hon. Cissi (har jobbat med den här typen av ärenden under lång tid)

    SvaraRadera
  5. den verkliga försoningen väntar en bit bort....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...