TEMA Något perfekt

”Snälla Jonas? Snälla, snälla du?” Erika hörde honom muttra och såg hans vackra ansikte framför sig. En känsla av saknad riste genom kroppen på henne som hon skakade av sig. Erika lade luren mellan örat och axeln medan hon fortsatte med middagen. ”Jonas?”

Efter en lång, djup suck svarade han. Det tog emot att gå in i Erikas perfekta paradis med man och barn. Olycklig kärlek var inte alls ljuv, inte alls…
”Okej! När kan jag komma?” Hon hörde att Jonas röst var spänd och förstod hur svårt det var för honom. ”Jag är ensam hemma imorgon eftermiddag. Kalle och Emil blir hämtade av Mats.” Jonas kände det som om en kniv vred om i hans hjärta.
Han hade aldrig sett Erikas man, och ville inte heller göra det. De två barnen träffade han då och då när Erika kom till badet där Jonas jobbade.

Han log för sig själv när han mindes alla gånger de legat i bubbelpoolen nattetid och tittat på stjärnorna. Kroppen doftade klor flera dagar efteråt eftersom personalen lagt i extra innan de stängde. Jonas slutade med sådana dumheter efter att Erika gjorde slut. Det kändes inte lika underbart att ligga ensam och glo upp i himlen.

”Du är för ung ” Med dem orden ströp Erika hans lycka. Jonas som vävt drömmar om hus och barn samma dag de träffades, och blev kär redan när hon tog emot pengarna damp ned på jorden med ett brak.
Tio år passerar fort när man är olycklig, femton med…

Det fanns inga andra i Jonas liv. Han levde för de få korta, euforiska ögonblick då Erika behövde hans hjälp. 

Kommentarer

 1. stackars honom, kunde inte hon vara juste nog att släppa honom? Usch jag får en knut i magen!

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra skildrat om en svår situation (som väl är en klassiker för många kvinnor, att vara den andra)!

  SvaraRadera
 3. Hmmm ja vet inte riktigt vad jag ska säga.
  Igenkännande

  SvaraRadera
 4. Jag får lite ont i magen. Tycker synd om Jonas och suckar åt Erika. Hjärtan är inte en perfekt leksak.

  SvaraRadera
 5. Stackarn... gillar berättelsen, den säger mycket.

  SvaraRadera
 6. Ibland har kärlek negativa sidor, som tur finns lycklig med :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg