Brev till Kung Bore från barnen på skomakarbacken

Kära Kung Bore kan det inte räcka nu? Ja jag vet att vi önskade massor av snö i vinter, men, mamma och pappa har aldrig tid att leka med oss för att de måste skotta bort allt det där vita som du singlar över vårt land. Sedan när de kommer in är de trötta och har ont både här och där.

Jag och mina syskon blir oftast satta framför en film och får en klapp på huvudet då och då medan mamma och pappa slöar i soffan. Ibland drar de in oss i famnen för att gosa, men det blir både varmt och tråkigt….vi vill ha tillbaka våra roliga föräldrar som alltid spelade spel och dansade disco med oss på helgerna och kvällarna.
Förresten har mamma börjat prata om att flytta bort från Sverige. Hon påstår att det aldrig snöar i en del länder. Stämmer det verkligen? Kan man leva utan vinter? Åker de barnen aldrig pulka och bygger snögrottor?

Nä, snälla Kung Bore sluta att drälla ned mer snö. Vi har fattat vinken att man inte skall önska något för starkt. Vi lovar att aldrig mer tjata om du bara låter bli att ösa ned sådana mängder. Vår bil kan inte ens ta oss till våra träningar eller kompisar. Pappa säger att vi får roa oss själva hemma.

Snälla rara…

Hälsningar från syskonen Meijer/Östlund på skomakarbacken i Grödinge-Näs

Kommentarer

Populära inlägg