TEMA Manipulera

Med snabba rörelser kastade Terje kassarna på telefonbordet i hallen. Texterna på dem skvallrade om att han besökt en hel del olika butiker.

Istället för att snöra upp skorna drog han av sig dem snabbt.

En bil stannade utanför huset, och i närmast paniskt tillstånd rusade Terje in i husets badrum och vred på kranarna för fullt. Ett antal ljus ställdes på det vita badkarets kant och fick sällskap av två glas vitt vin.

Skummet yrde i luften när vattnet med full fart steg i karet.

Under tiden som det hände skyndade sig Terje att byta om till en slinkig. Vackert azurblå pyjamas. Barfota gick han ut i hallen och samlade ihop sina fynd, och drog ut ett stort vitt paket med silversnören.

Någon drog med en spade på utsidan av dörren, och Terje förstod att Sebastian skulle rycka i dörren så fort han skottat klart.
Snabbt ställde han in kassarna i garderoben och placerade några stövlar framför.

”Hallå! Öppna!” Sebastian bankade hårt på dörren, lätt irriterad över att sambon låst trots att han såg honom komma. ”Hallå! Terje öppna!”

Långsamt gled dörren upp och ett ansikte dök upp i dörröppningen. Sebastian tryckte upp den och klev in. ”Vad håller du på med? Och vad har du på dig? Är du dålig?” Han nöp tag i kragen på den silkiga pyjamasen.
Terje skakade på huvudet och tog av Sebastian jackan. ”Kom! Jag har ordnat en grej åt dig.” Han lyfte upp paketet och gav det till sambon. ”Varsågod, en liten gåva till dig.”

Sebastian blev mållös…tittade på Terje med frågande min och sträckte fram händerna för att ta emot paketet.
Doften av äpple slog mot honom när han gick till köket, och han hörde vattnet forsa ned i badkaret. ”Firar vi någonting eller?”
Terje svarade inte på hans frågor, bara stod och såg pillemarisk ut.

I paketet låg en pyjamas som liknade den Terje hade på sig. ”Tack, men…jag förstår ändå inte…”

Äntligen pratade Terje. Orden sprutade ur honom. ”Vet du vad jag gjort idag? Jag har shoppat…massor…När vi badat klart skall jag visa dig.”

Nu förstod Sebastian varför sambon gjorde som han gjorde och skrattade till. ”Hur mycket brände du?” Terje slappnade av när Sebastian skrattade. ”Cirka fem.” Sambon tystnade. ”Tusen? Men vad fasiken…vi skulle ju spara till resan ju. Vad tänker du med?” Irriterat tänkte han dissa Terje totalt, men hejdade sig när han mindes den fina pyjamasen han fått. ”Det var väl onödigt?” Hans röst var lätt burdus och rörelserna snabba.

”Det är öppet köp.” Terje väntade några sekunder på respons innan han fortsatte. ”Och jag har fyndat massor. Du kan säkert låna en hel del av det.
Sebastian drog ihop munnen som ett russin, tittade på sin nya pyjamas och ryckte på axlarna. ”Nå ja det är dina pengar. Jag är inte din förmyndare.”

Kommentarer

 1. Här snackar vi manipulera på hög nivå :-) Känner det dåliga samvetet hos Terje, irritationen hos sambon och allt däremellan. Bra!

  SvaraRadera
 2. Gillar som man säger på facebook.

  SvaraRadera
 3. Bra inlevelse i texten. Men nyfikna jag skulle vilja läsa mer om de här två.

  SvaraRadera
 4. Viss doft av samvetskval....:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg